Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στον Πανάγιο Τάφο ο Τσίπρας – «Κορυφαίο μήνυμα συνύπαρξης στους Αγίους Τόπους»

Στον Πανάγιο Τάφο ο Τσίπρας – «Κορυφαίο μήνυμα συνύπαρξης στους Αγίους Τόπους»
Συναντήσεις με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο
(upd) Κορυφαίο μήνυμα συνύπαρξης στους Αγίους Τόπους χαρακτήρισε την αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τα Ιεροσόλυμα μετά την ολοκλήρωση της τελετής παράδοσης του Ιερού Κουβουκλίου στον Πανάγιο Τάφο των Ιεροσολύμων.
Ο πρωθυπουργός με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο βρέθηκαν στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου έγινε η παρουσίαση του έργου από την επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του ΕΜΠ, καθηγήτρια Αντωνία Μοροπούλου.
«Το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο τέλεσε ιστορικό έργο.
Αισθάνομαι διπλά περήφανος ως εκπρόσωπος της ελληνικής πολιτείας και ως απόφοιτός του», τόνισε ο πρωθυπουργός.
Ο πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί τον Πανάγιο Τάφο και τον περασμένο Δεκέμβριο όταν, αναφερόμενος στις εργασίες αναστήλωσης και αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου, είχε κάνει λόγο για "ένα έργο που θα μείνει στην ιστορία".

Η ευχή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον πρωθυπουργό

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στην ομιλία κατά την παράδοση του Ιερού Κουβουκλίου στον Πανάγιο Τάφο, μεταξύ άλλων, ευχήθηκε στον πρωθυπουργό Αλ.Τσίπρα, με αφορμή την πρόσφατη ονοματική του εορτή, ενίσχυση και καρτέρηση, ώστε να οδηγήσει τον ελληνικό λαό σε καλούς λιμένες, σε λιμένες ευημερίας.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr:



Στο Ισραήλ και συγκεκριμένα στα Ιεροσόλυμα βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα παραστεί στην τελετή παράδοσης του έργου συντήρησης, προστασίας και αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο κ. Τσίπρας, στις 9.15 το πρωί θα φτάσει στην είσοδο της Παλαιάς Πόλης και κατόπιν θα έχει κατ ιδίαν συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Αμέσως μετά, θα μεταβεί μαζί με τους δύο Πατριάρχες στον Πανάγιο Τάφο.
Η τελετή θα γίνει μπροστά στο Ιερό Κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου τον οποίο έχουν την ευθύνη να διαφυλάσσουν οι Τρεις Θρησκευτικές Κοινότητες - το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, το Τάγμα των Φραγκισκανών Μοναχών και το Αρμένικο Πατριαρχείο.
Στη συνέχεια παρουσία του πρωθυπουργού, η επιστημονικώς υπεύθυνη των εργασιών Αντωνία Μοροπούλου θα παρουσιάσει το έργο στην αίθουσα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υφυπουργός  Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα εκκλησιαστικής διπλωματίας Γιάννης Αμανατίδης, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου, ενώ την τελετή θα παρακολουθήσουν επίσης ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Κώστας Τσιάρας, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά και ο πρύτανης του ΕΜΠ Ιωάννης Γκόλιας.
Θα παραστούν ο γενικός πρόξενος Χρήστος Σοφιανόπουλος και ο αναπληρωτής γενικού προξένου, Βασίλης Κοΐνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης