Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρυσόγονος: Αν δεν πιάσουμε τους στόχους της ανάπτυξης δεν θα αποτινάξουμε το μνημονιακό ζυγό

tags :
Χρυσόγονος: Αν δεν πιάσουμε τους στόχους της ανάπτυξης δεν θα αποτινάξουμε το μνημονιακό ζυγό
Το ζητούμενο είναι να βρούμε έναν δρόμο για το πώς θα βγούμε από το καθεστώς της επιτροπείας είπε ο κ.Χρυσόγονος
Την θέση ότι εάν η Ελλάδα δεν πιάσει τους στόχους της ανάπτυξης το 2017, 2018 και το 2019, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να βγει στις αγορές και να αποτινάξει το μνημονιακό ζυγό διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Χρυσόγονος.
«Η χώρα εξακολουθεί να είναι μια δοσομανής χώρα, εξαρτημένη από την επόμενη δόση της κάθε φορά.
Πρέπει να βγούμε από το καθεστώς αυτό ανακτώντας την φερεγγυότητά μας, την πιστοληπτική ικανότητα του ελληνικού δημοσίου.
Πρέπει να συμβεί το φθινόπωρο του 2018, αν δεν συμβεί, τα χειρότερα θα βρίσκονται μπροστά μας» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Χρυσόγονος.
«Η κοινή λογική λέει ότι η αντιπολίτευση είναι ανακόλουθη και δεν συμβάλλει με τη στάση της στο να κλείσει η διαπραγμάτευση, όταν από τη μια μεριά προτρέπει την κυβέρνηση να κλείσει την διαπραγμάτευση εδώ και τώρα και από την άλλη πλευρά αρνείται κατηγορηματικά να ψηφίσει τα μέτρα που θα έρθουν» υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «αν δεν πιάσουμε το στόχο της ανάπτυξης το 2017, 2018 και το 2019, δεν υπάρχει περίπτωση να επανέλθουμε στις αγορές, άρα να αποτινάξουμε το μνημονιακό ζυγό».
«Το ζητούμενο τώρα είναι πώς θα βρούμε ένα δρόμο για να βγούμε από το καθεστώς της επιτροπείας και στη συνέχεια να ανακτήσουμε ένα παραγωγικό μοντέλο το οποίο θα οδηγήσει τη χώρα στις επόμενες δεκαετίες.
Θα πρέπει να παράγουμε σε ευρύτερη κλίμακα απ’ ό,τι γίνεται σήμερα διεθνώς ανταγωνιστικά προϊόντα και υπηρεσίες, διαφορετικά θα είμαστε καταδικασμένοι σε συνέχιση της φτωχοποίησης και σε αναδιανομή εξαθλίωσης στο εξωτερικό» υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης