Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Schaeuble και ΔΝΤ δεν μπορούν να θέτουν όρους στη Βουλή για το πόσοι θα ψηφίσουν τα μέτρα

Σκουρλέτης: Schaeuble και ΔΝΤ δεν μπορούν να θέτουν όρους στη Βουλή για το πόσοι θα ψηφίσουν τα μέτρα
Η κυβέρνηση εργάζεται για το κλείσιμο της αξιολόγησης το ταχύτερο δυνατό υποστήριξε ο υπ. Εσωτερικών
Την θέση ότι ο Schaeuble και το ΔΝΤ δεν έχουν το δικαίωμα να θέτουν όρους όσον αφορά το πόσοι βουλευτές θα ψηφίσουν τα νέα μέτρα στην ελληνική Βουλή διατύπωσε ο υπ. Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης, ο οποίος αν και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση εργάζεται για το ταχύτερο δυνατό κλείσιμο της αξιολόγησης, άφησε ανοιχτό το εάν αυτή θα ολοκληρωθεί έως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
«Δεν έχουν δικαίωμα να βάζουν όρους.
Η γραμμή Schaeuble καταδεικνύει καθεστώς περιορισμένης ελευθερίας, τόσο για τη νυν κυβέρνηση όσο και για τις προηγούμενες» είπε μιλώντας στο Star ο κ.Σκουρλέτης, ο οποίος επιτέθηκε στον Κ. Μητσοτάκη και στη ΝΔ κατηγορώντας τους ότι ζητούν από την κυβέρνηση να δεχτεί ό,τι ζητούν οι πιστωτές αλλά ταυτόχρονα αρνείται να ψηφίσει τα μέτρα που φέρνει η αξιολόγηση.
«Υιοθετώ την κουβέντα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ότι πρόκειται για τζάμπα μάγκα», είπε ο κ.Σκουρλέτης.
Αναφερόμενος στην πορεία της διαπραγμάτευσης, ο κ. Σκουρλέτης απέφυγε να δεσμευθεί για ολοκλήρωση της αξιολόγησης ακόμα και πριν τον Σεπτέμβριο, παρά το γεγονός ότι τον Ιούλιο η χώρα μας θα πρέπει να πληρώσει περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια ευρώ λόγω ωρίμανσης ομολόγων.
«Απευχόμαστε να φτάσει ως εκεί» και εργαζόμαστε για επίτευξη συμφωνίας το ταχύτερο δυνατό» υπογράμμισε ο υπ. Εσωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης