Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος: Η αξιολόγηση δεν θα κλείσει ποτέ – Γίνεται διαπραγμάτευση για 4ο μνημόνιο χωρίς δάνειο

Βενιζέλος: Η αξιολόγηση δεν θα κλείσει ποτέ – Γίνεται διαπραγμάτευση για 4ο μνημόνιο χωρίς δάνειο
Επίθεση και στη ΝΔ για τη στάση της απέναντι στη διαπραγμάτευση εξαπέλυσε ο κ.Βενιζέλος
Την εκτίμηση πως η αξιολόγηση δεν θα κλείσει ποτέ διατύπωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται ένα τέταρτο μνημόνιο χωρίς δάνειο και χωρίς να έχει λύσει το θέμα του χρέους.
«Κατά τη γνώμη μου η αξιολόγηση δε θα κλείσει ποτέ και αν υπάρξει μια τυπική συμφωνία θα είναι απλά για μία δόση και τίποτα παραπάνω.
Σε κάθε περίπτωση δε θα αλλάξει τίποτα στη χώρα αν δεν αλλάξει η κυβέρνηση» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Βενιζέλος, ο οποίος έκανε λόγο «για τριπλή αξιολόγηση με τους χειρότερους δυνατούς όρους στους οποίους οδήγησαν τη χώρα ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος».
«Δεν υπάρχει success story, ακόμη κι αν ενόψει αδιεξόδου ο πρωθυπουργός κάνει στροφή» είπε ο κ.Βενιζέλος, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση πως καλλιεργεί μια υποδόρια δραχμοφιλία.
«Η πολιτική ύπαρξη των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προϋποθέτει τη διατήρηση της εκκρεμότητας.
Αν λύσουν την εκκρεμότητα, θα χάσουν το αφήγημα τους, θα χάσουν το ακροατήριο τους.
Δεν μπορούν να πάνε σε ρήξη για να μείνουν στην εξουσία, γιατί μετά θα φύγουν με ελικόπτερο.
Δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να διαπραγματευθεί το μέλλον της χώρας» υποστήριξε ο κΒενιζέλος, ο οποίος άσκησε κριτική και στη θέση της ΝΔ πως δε θα ψηφίσει τα μέτρα, αλλά θα τα εφαρμόσει.
«Αυτό δεν είναι πλατφόρμα για το μέλλον της χώρας» είπε ο κ.Βενιζέλος.
Σχετικά με τις δηλώσεις Σόιμπλε- Σαπέν, ο κ.Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι υπάρχει συνέχεια του κράτους και δεν τίθεται θέμα ψήφισης από την αντιπολίτευση.
«Δεν μπορεί να επαναληφθεί το 2015.
Δεν μπορεί να υπάρξει εκβιασμός στη βάση μιας ανύπαρκτης διαπραγμάτευσης» τόνισε ο κ.Βενιζέλος, επισημαίνοντας πως ο δρόμος της ανάπτυξης μπορεί να έρθει μόνο μέσα από μία άλλη κυβέρνηση, καθώς η παρούσα Βουλή δίνει μόνο αδιαφανή και μεσοβέζικη λύση.
«Θα μπορούσε να γίνει με άλλη κυβέρνηση.
Μέσω εκλογών.
Η παρούσα Βουλή δίνει μεσοβέζικη και αδιαφανή και προσωρινή λύση.
Για να έρθει μία κανονική κυβέρνηση με άποψη και πρόγραμμα.
Πλατφόρμα για το μέλλον της χώρας είναι να ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι χρειάζεται να έρθει πολιτική αλλαγή, για να έρθει η ανάπτυξη» υποστήριξε ο κ.Βενιζέλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης