Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Οι δανειστές δεν έχουν ζητήσει πολιτική δέσμευση της αντιπολίτευσης στην ψήφιση των μέτρων

Τζανακόπουλος:  Οι δανειστές δεν έχουν ζητήσει πολιτική δέσμευση της αντιπολίτευσης στην ψήφιση των μέτρων
«Η κυβέρνηση επιδιώκει την επίτευξη συνολικής συμφωνίας ακόμα και εντός Απριλίου», ανέφερε ο Δ. Τζανακόπουλος
Δεν έχει υπάρξει εισήγηση από τους δανειστές στην κυβέρνηση για πολιτική δέσμευση της αντιπολίτευσης στην ψήφιση των μέτρων, τόνισε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Δημήτρης Τζανακόπουλος.
«Η κυβέρνηση επιδιώκει την επίτευξη συνολικής συμφωνίας ακόμα και εντός Απριλίου», ανέφερε ο Δ. Τζανακόπουλος.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ, την οποία κατηγόρησε ότι υπονομεύει την πορεία της διαπραγμάτευσης.
«Μοναδικό αντιπολιτευτικό ρεπερτόριο της η καταστροφολογία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επίσης χαρακτήρισε την κριτική της ΝΔ εκ τους ασφαλούς και «τζάμπα μαγκιά», δανειζόμενος τη φράση που χρησιμοποίησε πρόσφατα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Ο Δ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι «η κυβέρνηση διαθέτει την από το Σύνταγμα απαιτούμενη πλειοψηφία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης» και επίσης ότι «επί του ελληνικού Συντάγματος δεν δικαιούνται να έχουν λόγο οι δανειστές».
Αναφερόμενος στους δανειστές, τόνισε πως  οφείλουν να σεβαστούν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στο ελληνικό πρόγραμμα.
Ο κ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για εντατικές διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές, με στόχο να γεφυρωθούν οι διαφορές.
Όσον αφορά τα σενάρια περί καθυστερήσεων πληρωμής στο δημόσιο, αύξηση των repos με στόχο να συγκεντρωθούν τα χρήματα για τις πληρωμές ομολόγων τον Ιούλιο, σε περίπτωση που δεν κλείσει η αξιολόγηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε κατηγορηματικά αυτό το ενδεχόμενο, τονίζοντας ότι η αξιολόγηση θα κλείσει.
Για την υπόθεση του Βατοπεδίου, σημείωσε πως η απόφαση της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτική για την κυβέρνηση.
Η εκτίμηση της κυβέρνησης αναφορικά με τις δηλώσεις Dijsselbloem είναι ότι είναι πλήρως άστοχες, τόνισε ο Δ. Τζανακόπουλος ερωτώμενος σχετικά, χωρίς να τοποθετηθεί συγκεκριμένα για το αν πρέπει να παραιτηθεί.
Μετά την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας για τις μεταρρυθμίσεις μέχρι τον Αύγουστο του 2018 και την αλλαγή του δημοσιονομικού μείγματος για το 2019, θα ανοίξει ο δρόμος για τη συζήτηση σχετικά με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, καθώς και για τους μεσοπρόθεσμους στόχους πρωτογενών πλεονασμάτων, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Η ευθύνη για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων σε κάθε περίπτωση δεν ανήκει μόνο στην ελληνική κυβέρνηση που κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την επίτευξη μιας βιώσιμης συνολικής συμφωνίας, αλλά και στους δανειστές που οφείλουν να σεβαστούν τη συμφωνία που έχουν υπογράψει με την Ελληνική Δημοκρατία και η οποία διέπεται αυτονόητα από το ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης