Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κικίλιας: Η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης είναι η χειρότερη στην ιστορία – Τσίπρας και Καμμένος πρέπει να φύγουν

Κικίλιας: Η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης είναι η χειρότερη στην ιστορία – Τσίπρας και Καμμένος πρέπει να φύγουν
Δεν επιτρέπω και δεν ανέχομαι από κανέναν να προσβάλλει την χώρα μου είπε για τις δηλώσεις Dijsselbloem είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ
Ως μια από τις χειρότερες διαπραγματεύσεις που έχουν γίνει ποτέ στην ιστορία χαρακτήρισε τις διαπραγματεύσεις που κάνει η κυβέρνηση με τους δανειστές ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Β. Κικίλιας, ο οποίος υποστήριξε πως η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει τα νέα μέτρα.
Σε δηλώσεις του στο Star ο κ.Κικίλιας υποστήριξε πως οι δανειστές δεν έχουν ζητήσει από την αξιωματική αντιπολίτευση να συναινέσει στα μέτρα..
«Η πίεση που υπάρχει είναι σε μια κυβέρνηση που έχει καθυστερήσει, έχει αποτύχει στις διαπραγματεύσεις, είναι ενδεχομένως η χειρότερη διαπραγμάτευση, στην ιστορία, είναι για το βιβλίο των διαπραγματεύσεων η χειρότερη, αυτή που έχουν κάνει οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και έχει φέρει τη χώρα σε μια πάρα πολύ δύσκολη θέση, με την πλάτη στον τοίχο.
Οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος και η κυβέρνησή τους πρέπει να αποφασίσουν τελικά τι θα κάνουν» υποστήριξε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, ο οποίος κατηγόρησε τη κυβέρνηση πως φέρει τεράστια ευθύνη για το μέλλον της χώρας.
«Τσίπρας και Καμμένος θα κριθούν από τον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύονται αλλά και από το γεγονός ότι θεωρούν ότι το εθνικό συμφέρον, το πατριωτικό συμφέρον δεν είναι πάνω από όλα.
Πάνω από όλα είναι η καρέκλα τους, και πάνω από όλα είναι η διατήρησή τους στην εξουσία.
Απόδειξη ότι η πραγματική οικονομία καταρρέει, γιατί έχουμε 4 δισ. εκροές τραπεζικών καταθέσεων, ότι ο ΕΦΚΑ είναι προβληματικός, ότι στα ενεργειακά η ΔΕΗ με δήλωση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ δεν έχει να πληρώσει τη μισθοδοσία τον Ιούνιο και είναι στα τάρταρα» είπε ο κ.Κικίλιας, αναφέροντας πως είτε υπογράψει τη συμφωνία ο κ. Τσίπρας και τη φέρει στη βουλή και την ψηφίσει, είτε δεν υπογράψει, έχει μια αποτυχημένη διακυβέρνηση, με δύο χρόνια ύφεση και χωρίς ελπίδα και μέλλον για τη χώρα.
«Ούτως ή άλλως πρέπει να φύγει.
Πρέπει να φύγει γιατί δεν θέλει ή δεν μπορεί ή δεν τον αφήνουν, να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει, να προχωρήσει η χώρα σε βήματα μπροστά στην ελεύθερη οικονομία, να εντρυφήσει και να μπει σε θέματα που έχουν να κάνουμε την ασφάλεια με την Παιδεία με την Υγεία, όλα αυτά δεν είναι μόνο μνημονιακά, δεν είναι μόνο οικονομικά.
Η χώρα βαλτώνει, η χώρα πηγαίνει προς τα πίσω γυρίζει τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω, σε μια μιζέρια σε μια εσωστρέφεια, και χύνει δηλητήριο στην ελληνική κοινωνία, διχόνοιας και μίσους μισαλοδοξίας. Εμείς ζητούμε να ενώσουμε όλη την ελληνική κοινωνία σε ένα νέο όραμα» τόνισε ο κ. Κικίλιας.
Αναφερόμενος στις δηλώσεις Dijsselbloem ο κ.Κικίλιας είπε ότι «δεν επιτρέπω και δεν ανέχομαι, από κανέναν όσο ψηλά ιστάμενος κι αν είναι, να προσβάλλει τη χώρα μου και τους συμπολίτες μου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης