Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Ρώμη για τα 60 χρόνια της ΕΕ ο Τσίπρας – Την επόμενη ημέρα της ΕΕ αναζητούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες

Στη Ρώμη για τα 60 χρόνια της ΕΕ ο Τσίπρας – Την επόμενη ημέρα της ΕΕ αναζητούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες
«Ή θα επαναδιεκδικήσουμε το κοινωνικό συμβόλαιο ή θα αναπαράγουμε διαιρέσεις η θέση του Αλ. Τσίπρα
Στη Ρώμη μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να παραστεί στην πανηγυρική για τα 60 χρόνια της ΕΕ αλλά και κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής, μια και σε αυτήν θα μπουν οι βάσεις για την επόμενη ημέρα της ΕΕ.
Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης, όπως άλλωστε τη διατύπωσε χθες ο πρωθυπουργός στη συνάντηση του με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας, Sigmar Gabriel, είναι «ή θα επαναδιεκδικήσουμε το κοινωνικό συμβόλαιο, ή θα αναπαράγουμε διαιρέσεις».
Όπως είπε ο κ.Τσίπρας, η Ελλάδα «επιλέγει και θέλει να δουλέψει για την πρώτη εκδοχή».
Ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει σήμερα το απόγευμα για τη Ρώμη (η Σύνοδος Κορυφής είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 25/3) και το βράδυ θα μιλήσει σε ανοιχτή εκδήλωση που διοργανώνει το Δίκτυο Transform Europe, στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης, με τίτλο: «Μία Ευρώπη για τον Λαό από τον Λαό».
Αύριο το απόγευμα ο κ.Τσίπρας θα συμμετάσχει σε ακρόαση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό.
Ένας ακόμα στόχος της ελληνικής κυβέρνησης ενόψει της Συνόδου Κορυφής αλλά και των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων, είναι το κοινό ανακοινωθέν των Ευρωπαίων ηγετών να περιλαμβάνει ειδική αναφορά στο θέμα «της προστασίας των εργαζομένων», ζήτημα που «καίει» την ελληνική πλευρά όσον αφορά το θέμα της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων, το οποίο είναι και το μεγάλο «αγκάθι» στις συζητήσεις με τους δανειστές.
Σε κάθε περίπτωση η Σύνοδος Κορυφής παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα βάλουν τις βάσεις για την επόμενη ημέρα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.
Όσον αφορά την Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων που φέρεται να προκρίνεται, ο πρωθυπουργός έχει ταχθεί υπέρ της «Ευρώπης των πολλαπλών επιλογών», μιας Ευρώπης δηλαδή ενισχυμένης συνεργασίας και όχι αποκλεισμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης