Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Κρίσιμος ο Απρίλιος – Απαιτούνται αμοιβαίες υποχωρήσεις για να κλείσει η αξιολόγηση

Παπαδημούλης: Κρίσιμος ο Απρίλιος – Απαιτούνται αμοιβαίες υποχωρήσεις για να κλείσει η αξιολόγηση
Να μην φτάσουμε με την ψυχή στο στόμα στο καλοκαίρι του 2015 υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Κρίσιμο μήνα για την ελληνική υπόθεση χαρακτήρισε τον Απρίλιο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος υποστήριξε πως πρέπει να γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις από την ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές για να κλείσει η αξιολόγηση.
«Είναι ανάγκη και κοινό συμφέρον να κλείσει το συντομότερο η αξιολόγηση.
Είναι το καλύτερο για όλες τις πλευρές και να υπάρξει ένα καθαρό δημοσιονομικό πακέτο.
Ο Απρίλιος είναι κρίσιμος μήνας, χρειάζεται σκληρή δουλειά και αμοιβαίες υποχωρήσεις.
Κανείς δεν έχει συμφέρον να φτάσουμε με την ψυχή στο στόμα στο καλοκαίρι του 2015 και κυρίως αυτοί που δεν έχουν συμφέρον είναι οι πιο αδύναμοι στην Ελλάδα, δηλαδή οι άνεργοι» τόνισε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Παπαδημούλης, ο οποίος επεσήμανε πως λόγω της καθυστέρησης στο κλείσιμο της αξιολόγησης χάθηκαν περίπου 4 δις ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες το πρώτο εξάμηνο του έτους.
«Είναι ανάγκη να επενδύσουμε στη σταθερότητα και την ανάπτυξη.
Μετά τις ολοφάνερες υποχωρήσεις της ελληνικής πλευράς - θα πάρουμε δύσκολες αποφάσεις για τα ασφαλιστικά και τα συνταξιοδοτικά - οι δανειστές να κάνουν πίσω για την ελάφρυνση χρέους και το ΔΝΤ να υποχωρήσει στις απαιτήσεις για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.
Μέχρι και ο Dijsselbloem δήλωσε δημοσίως ότι τάσσεται υπέρ των συλλογικών διαπραγματεύσεων» είπε ο κ.Παπαδημούλης, ο οποίος ενόψει και της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στη Ρώμη, είπε πως η Ευρώπη βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο.
«Η Ευρώπη πρέπει να κοιταχτεί στον καθρέφτη και να δει ότι απέχει πολύ από όσα υποσχέθηκε στους πολίτες, για ασφάλεια, κράτος δικαίου, δουλειές και φυσικά ειρήνη.
Να αποφευχθεί το σχέδιο διαιρέσεων για να κλείσει η πόρτα σε εθνικισμούς και πολέμους, να υπάρξει στροφή στην ανάπτυξη και όχι σχέδιο α΄ και β΄ εθνικής» είπε ο κ.Παπαδημούλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης