Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κύρτσος: Τα αντίμετρα είναι όπως το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης που δεν υπήρξε ποτέ – Η ΝΔ δεν θα γίνει δεκανίκι

Κύρτσος: Τα αντίμετρα είναι όπως το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης που δεν υπήρξε ποτέ – Η ΝΔ δεν θα γίνει δεκανίκι
Η μεγάλη καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης δημιουργεί κλίμα οικονομικής αστάθειας τόνισε ο κ.Κύρτσος
Την θέση ότι τα αντίμετρα είναι όπως το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, το οποίο δεν υπήρξε ποτέ διατύπωσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γ. Κύρτσος, ο οποίος υπογράμμισε πως η ΝΔ δεν μπορεί να γίνει δεκανίκι της κυβέρνησης.
«Τα αντίμετρα είναι όπως το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, το οποίο ποτέ δεν υπήρξε, το παράλληλο πρόγραμμα, που θα κάλυπτε τις συνέπειες του τρίτου Μνημονίου, που κι αυτό, ουσιαστικά, δεν υπήρξε.
Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.
Καταλαβαίνω τη ανάγκη πολιτικών ελιγμών από την κυβέρνηση.
Είναι σε δύσκολη δημοσκοπική και πολιτική θέση, αλλά, προφανώς, δεν μπορεί να περιμένει από τη ΝΔ να μετατραπεί σε ένα δεκανίκι.
Αν το ήθελε αυτό, θα έπρεπε να είχε κάνει τα κατάλληλα ανοίγματα εδώ και μήνες» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Κύρτσος, επισημαίνοντας πως η μεγάλη καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης δημιουργεί κλίμα οικονομικής αστάθειας.
«Μετά αυξάνονται οι απαιτήσεις ορισμένων εταίρων και πιστωτών και φυσικά έχουμε ένα χρονικό όριο.
Θα πρέπει να συνεννοηθούμε μέχρι τον Μάιο για να μας δώσουν κάποια λεφτά τον Ιούνιο και να επιστρέψουμε 7 δισ. ευρώ, από αυτά που χρωστάμε, τον Ιούλιο.
Αν δεν προλάβουμε αυτές τις προθεσμίες, θα έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα, με την έννοια ότι ή θα πέσουμε έξω, οπότε θα έχουμε πιστωτικό γεγονός, ή θα τραβήξει η κυβέρνηση όλο το χρήμα που υπάρχει από την αγορά με διάφορους τρόπους για να βρει αυτά τα 7 δισ. που θα πρέπει να δώσει στους πιστωτές.
Και τα δύο μέρη δυσκολεύονται να συμφωνήσουν, αλλά με τη στάση τους μας στέλνουν το μήνυμα ότι πρέπει να συμφωνήσουν και ότι είναι αποφασισμένοι να συμφωνήσουν» υποστήριξε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτες τις δηλώσεις Dijsselbloem.
Ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ ο κ.Κύρτσος υποστήριξε ότι η Ευρώπη διάγει περίοδο υπαρξιακής κρίσης.
«Το Brexit είναι ένα μεγάλο πρόβλημα.
Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι όποιος μπαίνει στην ΕΕ δεν βγαίνει, τώρα όλα παίζονται.
Έχουμε διάφορες προκλήσεις κυρίως από την πλευρά της άκρας δεξιάς.
Θα δοθεί μάχη μέχρι το τέλος του 2017 αρχές του 2018, μια μάχη για να δούμε αν τελικά υπάρχει η ΕΕ και ποια είναι η προοπτική της» υπογράμμισε ο κ.Κύρτσος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης