Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχάρης: Η κυβέρνηση σκέφτεται μόνο το πολιτικό παιχνίδι αλλά θα χάσει τη χώρα

Θεοχάρης: Η κυβέρνηση σκέφτεται μόνο το πολιτικό παιχνίδι αλλά θα χάσει τη χώρα
Ο ανεξάρτητος βουλευτής τόνισε πως «τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση είναι αχρείαστα, λανθασμένα και έρχονται τη χειρότερη στιγμή»
«Η κυβέρνηση -ενάντια στα συμφέροντα της χώρας- χάνει άλλο ένα ορόσημο από αυτά που η ίδια έθετε. 5 Δεκεμβρίου, τέλος Ιανουαρίου, 20 Φεβρουαρίου, 20 Μαρτίου, και τώρα η 7η Απριλίου που χάνεται κι αυτή», τόνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1, στον Ανδρέα Παπαδόπουλο και τον Θανάση Φουσκίδη.
Ερωτηθείς για τη στάση που θα κρατήσει αν τεθεί θέμα διευρυμένης πλειοψηφίας, ξεκαθάρισε ότι «τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση είναι αχρείαστα, λανθασμένα και έρχονται τη χειρότερη στιγμή.
Ενώ έχει καταστρέψει τους ελεύθερους επαγγελματίες με τις εισφορές -τη στιγμή που ο ELA αυξάνεται γιατί τα κόκκινα δάνεια έχουν πάρει την ανηφόρα και όλοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου- θα φέρει νέα μέτρα αφαίμαξης της ρευστότητας. Δεν έχουν καμία ισορροπία, δεν υπάρχει ένα συνολικό σχέδιο που θα μπορούσα να υποστηρίξω και συνεπώς δε μπορώ να ψηφίσω τέτοιου είδους συμφωνία».
Αναφερόμενος στις επιπτώσεις στην οικονομία υπογράμμισε πως «η παρατεταμένη αβεβαιότητα δεν έχει προσωρινές, αλλά μόνιμες αρνητικές παρενέργειες.
Φεύγουν οι επιχειρήσεις, φεύγουν οι φορολογούμενοι και δε θα ξαναγυρίσουν. Όσοι πάνε Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία, πολύ δύσκολα θα επαναπατριστούν.
Η κυβέρνηση σκέφτεται μόνο το πολιτικό παιχνίδι, στο οποίο θεωρεί ότι είναι κυρίαρχη, αλλά θα χάσει τη χώρα από τα χέρια της. Δε θα έχουμε οικονομία».
Τέλος, σχετικά με την επερώτηση για τον ΕΦΚΑ, την οποία συνυπέγραψε με βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι «χρειαζόμαστε μια καινούργιου τύπου συνεννόηση, οι διχασμοί του παρελθόντος πρέπει να αρθούν. Εφόσον πίστευα και πιστεύω στο περιεχόμενο της επερώτησης -πράγματι ο ΕΦΚΑ είναι το Βατερλώ της κυβέρνησης- θεώρησα ότι είχα χρέος να την συνυπογράψω.
Δε θα είχα κανένα πρόβλημα να κάνω το ίδιο και με βουλευτές της ΝΔ, αν μια ερώτηση ταιριάζει με την πολιτική μου στόχευση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης