Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Σήμα SOS» εξέπεμψε για την Ελλάδα ο Αβραμόπουλος - «Ώρα για μεγάλες ευθύνες» του πολιτικού κόσμου

tags :
«Σήμα SOS» εξέπεμψε για την Ελλάδα ο Αβραμόπουλος - «Ώρα για μεγάλες ευθύνες» του πολιτικού κόσμου
Η διαπραγμάτευση κυβέρνησης-θεσμών συνεχίζεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς, όμως η δεύτερη αξιολόγηση πρέπει να κλείσει γρήγορα «για να μη ζήσουμε καταστάσεις που δεν θέλουμε»
«Σήμα SOS» για την Ελλάδα εξέπεμψε από το βήμα της Βουλής σήμερα Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017 ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σύμφωνα με τον οποίο είναι «ώρα για μεγάλες ευθύνες» του πολιτικού κόσμου, σε διαφορετική περίπτωση η χώρα κινδυνεύει να επιστρέψει σε σκοτεινές σελίδες της ιστορίας της.
Ο Αβραμόπουλος άσκησε κριτική σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, εκτιμώντας ότι αυτό ασχολείται «με τα λιγότερο σημαντικά ζητήματα».
Όπως αναγνώρισε, η διαπραγμάτευση κυβέρνησης-θεσμών συνεχίζεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς, όμως η δεύτερη αξιολόγηση πρέπει να κλείσει γρήγορα, «για να μη ζήσουμε καταστάσεις που δεν θέλουμε».
Όπως είπε, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταβάλλει κάθε προσπάθεια σύντομης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, τονίζοντας πως αυτό είναι σημαντικό να συμβεί γρήγορα «για να προλάβουμε καταστάσεις που δεν θέλουμε να ζήσουμε».
Ο Αβραμόπουλος ανέφερε, ότι «είχαμε ζήσει [δύσκολες] καταστάσεις στο κολέγιο των επιτρόπων [στην Κομισιόν]. Με είχε περιλούσει κρύος ιδρώτας με το Grexit».
Όπως διευκρίνισε, κανείς δεν μπορεί να εκδιώξει μια χώρα από τη Συνθήκη του Σένγκεν, μπορεί όμως να επαναφέρει συνοριακούς ελέγχους και σε αυτήν την περίτωση θα ίσχυε το ρητό «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού».
Κατά την άποψη του Αβραμόπουλου, η Ελλάδα δέχτηκε άδικα κριτική για τη μη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος οικονομικής διάσωσης, «γιατί κανείς δεν ήταν προετοιμασμένος».
«Δεν είμαστε σήμερα στο στόχαστρο της διεθνούς κριτικής και αυτό είναι κάτι το οποίο θα έπρεπε να μας χαροποιεί... Όσα διάβαζα τότε [Ιούλιος 2015] στον διεθνή Τύπο με πίκραναν πολύ», πρόσθεσε ο Έλληνας επίτροπος.
Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση για τη συζήτηση αναφορικά με το μέλλον της Ευρώπης, την κάλεσε οι προτάσεις της να είναι «ευρωπαϊκής ενόρασης», χτίζοντας ένα τείχος απέναντι στον εθνικισμό, τον λαϊκισμό και τον ευρω-σκεπτικισμό.

Δ.Α.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης