Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Χρειαζόμαστε ένα νέο τολμηρό ξεκίνημα για μια άλλη, περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη

Γεννηματά: Χρειαζόμαστε ένα νέο τολμηρό ξεκίνημα για μια άλλη, περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη
Η Ελλάδα πρέπει στον κεντρικό πυρήνα της Ευρώπης ως πλήρες και ισχυρό μέλος τονίζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Την θέση ότι «χρειαζόμαστε ένα νέο τολμηρό ξεκίνημα για μια άλλη, περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη» διατυπώνει με άρθρο της στην εφημερίδα Ναυτεμπορική η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.
«Χρειαζόμαστε μια Ευρώπη, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της συνοχής, της ανάπτυξης της απασχόλησης και της αλληλεγγύης.
Την Ευρώπη των πολιτών και της κοινωνίας και όχι των διαιρέσεων και των αποκλεισμών.
Την Ευρώπη των αξιών και των θεσμών, της δημοκρατίας και της ισότητας, της σύγκλισης και της προόδου, της ενότητας, της αλληλεγγύης και όχι μια Ευρώπη της διαρκούς λιτότητας.
Χρειαζόμαστε μια ισχυρή Ευρώπη ως δημοκρατική Πολιτική Ένωση, με κεντρικούς υπερεθνικούς θεσμούς, δημοκρατικά νομιμοποιημένους, ικανή να παίρνει και να υλοποιεί αποφάσεις, να λύνει προβλήματα, να διαχειρίζεται κρίσεις και να αποτελεί μια υπολογίσιμη περιφερειακή δύναμη στο διεθνές σύστημα.
Μια Ευρώπη που θα εξελίσσεται πολιτικά και θεσμικά με απώτερο στόχο τη "δημοκρατική ομοσπονδία εθνικών κρατών", όπως την είχε ορίσει ο Ζ. Ντελόρ» αναφέρει η κα.Γεννηματά.
Όσον αφορά τη θέση της Ελλάδας η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει πως επιθυμεί να είναι «στον κεντρικό της πυρήνα, ως πλήρες, ισχυρό, ενεργό και ισότιμο μέλος».
«Αυτό προϋποθέτει μια Ελλάδα ισχυρή που θα έχει αφήσει πίσω της την πολυετή οικονομική κρίση, θα έχει μπει στο δρόμο της ανάπτυξης και της εθνικής ανασυγκρότησης» τονίζει η κα.Γεννηματά, η οποία εκφράζει τη διαφωνία της σε μια Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων και των πολλών επιλογών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης