Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παραίτηση «βόμβα» της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου - Καταγγέλλει παρεμπόδιση της έρευνας για τη Novartis

tags :
Παραίτηση «βόμβα» της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου - Καταγγέλλει παρεμπόδιση της έρευνας για τη Novartis
Η κ. Ράικου με αφορμή δημοσίευμα στον Τύπο, καταγγέλει τη στοχοποίησή της από παράκεντρα εξουσίας, κυρίως για την έρευνα που διενεργεί όσον αφορά στη φαρμακευτική Νovartis
(upd2) Tην παραίτησή της υπέβαλε αιφνιδιαστικά η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράϊκου, καταγγέλλοντας παρεμπόδιση της έρευνας για τη Novartis από ισχυρά παράκεντρα εξουσίας.
Η κ. Ράικου με αφορμή δημοσίευμα στον Τύπο, καταγγέλει τη στοχοποίησή της από παράκεντρα εξουσίας, κυρίως για την έρευνα που διενεργεί όσον αφορά στη φαρμακευτική Νovartis.
Η κ.  Ράικου  καταγγέλλει σχέδιο για την ηθική της εξόντωση από μεγάλα συμφέροντα στο χώρο του φαρμάκου που έχουν θορυβηθεί και πλήττονται από την συνεχιζόμενη έρευνα για την υπόθεση της Novartis την οποία η ίδια χαρακτηρίζει «κορωνίδα της διαφθοράς στη χώρα μας».
“Τις τελευταίες ημέρες, όπως αναφέρει η κ. Ράϊκου, μετά από σειρά ερευνών και επίπονης προσπάθειας καταφέραμε να συλλέξουμε και να επεξεργαστούμε τα πρώτα κρίσιμα και ουσιώδη στοιχεία που οδηγούν μετά βεβαιότητα στο συμπέρασμα ότι μεγάλος αριθμός κρατικών αξιωματούχων (κυρίως ιατρών δημόσιων νοσοκομείων) δωροδοκούνταν απευθείας από λογαριασμό της εταιρείας Νοβάρτις Ελβετίας, με εμβάσματα σημαντικών χρηματικών ποσών που κατατίθεντο στους προσωπικούςτους λογαριασμόυς. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι αντίστοιχα εμβάσματα εισέρχονταν από τον ίδιο λογαριασμό, επίσης απευθείας, σε λογαριασμούς νομικών προσώπων, τα οποία πιθανολογούνται ότι χρησίμευαν ως οχήματα προκειμένου να διοχετευθούν ως “δώρο” στους τελικούς αποδέκτες τους, προφανώς αξιωματούχους.”
“Κυρία εισαγγελέα, ζητώ την αντικατάστασή μου γιατί αρνούμαι να μετατραπώ σε «Ιφιγένεια» στον βωμό των συμφερόντων των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών και των μεγάλων συμφερόντων στο χώρο του φαρμάκου, οι οποίοι ενόψει των αποκαλύψεων που προφανώς διέρρευσαν και οι οποίες με βεβαιότητα θα τους οδηγούσαν να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη και ίσως κάποιους από αυτούς στη φυλακή δεν δίστασαν να σχεδιάσουν την ηθική μου εξόντωση έτσι ώστε να είναι δυνατή η αποδόμηση της έρευνάς μας.
Με αστειότητες και εκμεταλλεύόμενοι την τουλάχιστον ανεξήγητη ενέργεια συγκεκριμένης ανακρίτριας έστησαν μία πρωτοφανή ιστορία συκοφάντησής μου.”
Και καταλήγει :
“Επειδή έχω στοχοποιηθεί από παράκεντρα εξουσίας και διαφθοράς που σκοπό έχουν τη μία και μόνη συγκάλυψη των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών που αποκομίζουν διαχρονικά εκατομμύρια ευρώ και επιζητούν μανιωδώς την ακύρωση του έργου μου και την παρεμπόδιση της παραπάνω έρευνας και όχι μόνο , και επειδή δεν αισθάνομαι ότι απολαμβάνω της θεσμικής προστασίας που δικαιούμαι, ζητώ την αντικατάστασή μου.”
Η εφημερίδα Documento κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο στο οποίο καταγγέλλει ότι η Προϊσταμένη Ελένη Ράικου, αναφέρεται σε επίσημες καταγγελίες, ως υπεύθυνη για την μη παράδοση στοιχείων στις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί για τον Γιάννο Παπαντωνίου και τον Θωμά Λιακουνάκο και αφορούν προμήθειες οπλικών συστημάτων.

Έκπληκτος ο Κοντονής

Έκπληκτος δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής με παραίτηση της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράϊκου.
«Εύλογα ερωτηματικά προκαλεί η υποβολή παραίτησης της Εισαγγελέως κυρίας Ράϊκου, δύο μήνες πριν τη λήξη της θητείας της, με αφορμή δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας», σημειώνει ο κ. Κοντονής, τονίζοντας πως είχε την απόλυτη στήριξή του για τη διερεύνηση και αποκάλυψη του σκανδάλου Novartis και των εμπλεκόμενων σ' αυτό.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτηρίζει την υποβολή παραίτησης της κ. Ράϊκου, ως «διανθιζόμενη με ασύνδετους ισχυρισμούς που στοιχειοθετούν εκνευρισμό και σπασμωδικότητα».
«Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει τον πολιτικό αγώνα για να σπάσει οριστικά ο φαύλος κύκλος της διαφθοράς και της διαπλοκής και θα συνεχίσει να εμπιστεύεται τους εισαγγελικούς λειτουργούς για τη διαλεύκανση των κρίσιμων αυτών υποθέσεων, ως των μόνων αρμοδίων να τις διεκπεραιώσουν», επισημαίνει ο κ. Κοντονής.

Κυβερνητικοί κύκλοι: Η κ. Ράικου να κατονομάσει εκείνους που την εμπόδισαν να παράξει έργο

Την παραίτηση της Εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, σχολιάζουν κυβερνητικοί κύκλοι, καλώντας την ίδια να αποκαλύψει ποιοι είναι εκείνοι που την εμπόδισαν να παράξει έργο.
Όπως δηλώνουν οι ίδιοι «κύκλοι» στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «η παραίτηση της Εισαγγελέως Διαφθοράς, λίγο πριν τη λήξη της θητείας της, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά.
«Το λιγότερο που αναμένουμε είναι να κατονομάσει όλους εκείνους που την εμπόδισαν να παράξει έργο, όπως ισχυρίζεται.
Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη στα θέματα διαφθοράς να φτάσει μέχρι το τέλος».

Νέα Δημοκρατία: Η Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι Υπουργοί οφείλουν να δώσουν απαντήσεις
 
«Η σημερινή παραίτηση – βόμβα της Εισαγγελέως Διαφθοράς επιβεβαιώνει, με τον χειρότερο τρόπο, όσα καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Δικαιοσύνης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την παραίτηση της Εισαγγελέως Διαφθοράς κυρίας Ελένης Ράικου.
«Η Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι Υπουργοί οφείλουν να δώσουν απαντήσεις για τη λειτουργία παράκεντρων εξουσίας και διαφθοράς», καταλήγει η ΝΔ.

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Κάποιοι βλέπουν τη «μάχη κατά της διαφθοράς» ως μέσο πολιτικής επιβίωσης

«Παρά την ανάγκη για περισσότερη διαφάνεια και λογοδοσία στη δημόσια ζωή, η ανεξαρτησία των διωκτικών αρχών παραμένει στη χώρα μας ακόμη ζητούμενο.
Κάποιοι βλέπουν τη ''μάχη κατά της διαφθοράς'' ως μέσο πολιτικής επιβίωσης.
Επιδιώκουν τη διαρκή δημιουργία σκιών, συντηρούν τη ''σκανδαλολογία'' μέσω ελεγχόμενων μέσων ενημέρωσης.
Αποκρύπτοντας βέβαια ότι δεν τους συμφέρει.
Αυτοί δεν θα ηρεμήσουν αν δεν αλώσουν την Ελληνική Δικαιοσύνη» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
Παράλληλα, το κόμμα εμμένει στην αδήριτη ανάγκη να διαφυλαχθεί η θεσμική νομιμότητα.
«Η Πολιτεία οφείλει να προστατεύει τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς από κάθε απόπειρα επηρεασμού και εκβιασμού.
Και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.,ι κλείνοντας.

Ποτάμι: Ποιους ενοχλεί η κυρία Ράϊκου; - Τα πράγματα γίνονται πολύ επικίνδυνα

Από το Ποτάμι ήρθε η πρώτη αντίδραση για την αιφνιδιαστική παραίτηση της Εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράϊκου.
«Η εισαγγελέας που έπιασε μεταξύ άλλων τον Άκη Τσοχατζόπουλο (όταν τα κόμματα τον είχαν αθωώσει) έχει μπει πολλές φορές στο στόχαστρο σκοτεινών κύκλων που θέλουν να έχουν ασυλία.
Σήμερα η παραίτηση της Ελένης Ράϊκου από τη θέση της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς και οι βαριές καταγγελίες για “σχέδιο ηθικής της εξόντωσης από μεγάλα συμφέροντα στο χώρο του φαρμάκου”, δείχνουν ότι τα πράγματα στη χώρα μας γίνονται πολύ επικίνδυνα.
Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να προστατεύσει τους θεσμούς και να αφεθεί η δικαιοσύνη να κάνει απρόσκοπτα τη δουλειά της.
Ο πολιτικός κόσμος, η ηγεσία της Δικαιοσύνης και οι δικαστικές ενώσεις οφείλουν να στηρίξουν την προσπάθεια της κυρίας Ράϊκου.
Η ίδια η εισαγγελέας πρέπει με αυτή τη στήριξη να συνεχίσει το έργο της και να αγνοήσει τις απειλές.  Ελλάδα πρέπει να γίνει κράτος δικαίου κι όχι χώρα που κάνουν κουμάντο διάφορες μαφίες», αναφέρει το Ποτάμι στην ανακοίνωσή του.

Προβληματισμός στην Ουάσινγκτον από την αιφνίδια παραίτηση της Ελένης Ράικου

Προβληματισμό έχει προκαλέσει στις αμερικανικές εισαγγελικές αρχές που διερευνούν την υπόθεση της Novartis, η  αιφνίδια παραίτηση της επικεφαλής της Εισαγγελέως Διαφθοράς, κας Ελένης Ράικου.
Αυτό οφείλεται στο ότι η κα Ράικου κατείχε σημαντικό μέρος των στοιχείων που θεωρούνται κρίσιμα για την έρευνα αναφορικά με τον φαρμακευτικό κολοσσό, υπόθεση που η ιδία χαρακτήρισε «κορωνίδα της διαφθοράς».
Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναμένεται να κινήσει τις διαδικασίες για τον ορισμό νέου εισαγγελικού λειτουργού.
Την ίδια στιγμή, ανοιχτό παραμένει το εύρος της έρευνας που θα διαταχθεί για τις καταγγελίες της κυρίας Ράικου, που στην επιστολή παραίτησης έκανε λόγο για μεγάλα συμφέροντα καταγγέλλοντας σχέδιο ηθικής της εξόντωσης αλλά και την αναφορά σε βάρος της από ανακρίτρια για παραλείψεις σε υπόθεση εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Πρώτη ενημέρωση: 14:13, Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης