Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Θεοδωράκη με τον Mario Monti - «Οι ηγέτες κατηγορούν την Ε.Ε. για όσα οι ίδιοι δεν κάνουν»

Συνάντηση Θεοδωράκη με τον Mario Monti - «Οι ηγέτες κατηγορούν την Ε.Ε. για όσα οι ίδιοι δεν κάνουν»
Οι κκ Monti και Θεοδωράκης συμφώνησαν ότι η σημερινή αντίθεση δεν είναι αριστερά - δεξιά αλλά μεταρρυθμιστές - αντιμεταρρυθμιστές
Είναι σύνηθες οι ηγέτες να κατηγορούν την Ε.Ε. για τα πράγματα που οι ίδιοι δεν κάνουν, διατύπωσε στον Σταύρο Θεοδωράκη ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Mario Monti, συζητώντας με για τις ευθύνες των ηγετών των χωρών του Νότου στην κρίση.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού, συνοδευόμενος από τον ευρωβουλευτή Μίλτο Κύρκο, συνάντησε τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας στο γραφείο του στη Γερουσία και είχαν μία διεξοδική συζήτηση κυρίως για το μέλλον της Ε.Ε.
Ο κ. Monti επεσήμανε ότι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο παίζει τελικά ανασταλτικό ρόλο στην εξέλιξη της Ένωσης γιατί σημαντικά ζητήματα δεν αντιμετωπίζονται εξαιτίας της δυστοκίας των ηγετών που αποφασίζουν με το βλέμμα στραμμένο στους ψηφοφόρους τους, αλλά και επειδή οι κρίσιμες αποφάσεις χρειάζονται σε πολλές περιπτώσεις ομοφωνία.
Έτσι οι εκκρεμότητες διαιωνίζονται.
Οι κκ Monti και Θεοδωράκης συμφώνησαν ότι η σημερινή αντίθεση δεν είναι αριστερά - δεξιά αλλά μεταρρυθμιστές - αντιμεταρρυθμιστές.
O επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι πέρα από την προσπάθεια όλων να ηττηθούν οι λαϊκιστές και οι συντηρητικοί, πρέπει να υπάρξουν και συμβολικές κινήσεις κορυφής που θα ξαναφωτίσουν το ευρωπαϊκό όραμα.
Ενδεικτικά ανέφερε τη βοήθεια που θα πρέπει να δώσει η ΕΕ στους άνεργους νέους του Βορρά και του Νότου.
Στη συνέχεια επανέλαβε για μια ακόμα φορά την πρότασή του για τη δημιουργία ενός τρένου που θα συνδέει κάθε γωνία της Ευρώπης και ο Mario Monti υπερθεμάτισε λέγοντας ότι πράγματι στην Ευρώπη έχουμε ανάγκη από τέτοιες υψηλού συμβολισμού κινήσεις.
Συζητώντας για το πολιτικό κόστος και την αναβλητικότητα που δείχνουν πολύ συχνά οι πολιτικοί ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας είπε στον Σταύρο Θεοδωράκη ότι χρειάζονται ηγέτες που θα είναι διατεθειμένοι να χάσουν στις εκλογές προς όφελος των λαών τους, αναφερόμενος στο παράδειγμα του Helmut Kohl που έχασε τις εκλογές το 1998, αλλά έβαλε τη Γερμανία στο ευρώ.
Τον Σταύρο Θεοδωράκη συνόδευε και η υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων του Ποταμιού Οντίν Λιναρδάτου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης