Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χουντής (ΛΑΕ): Προσβλητικές και υποτιμητικές για τους λαούς του Ευρωπαϊκού Νότου οι δηλώσεις Dijsselbloem

Χουντής (ΛΑΕ): Προσβλητικές και υποτιμητικές για τους λαούς του Ευρωπαϊκού Νότου οι δηλώσεις Dijsselbloem
«Οι λαοί της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Πορτογαλίας, που τους επιβλήθηκαν Μνημόνια, δεν ευθύνονται για την οικονομική κρίση»
Ενδεικτικές της ενορχηστρωμένης οικονομικής και ιδεολογικής επίθεσης τη ΕΕ και της τρόικας στις χώρες των μνημονίων θεωρεί ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής τις προσβλητικές, όπως τις χαρακτηρίζει, δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem.
Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής του Eurogroup είχε κατηγορήσει τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, πως καταχράστηκε τη δήθεν αλληλεγγύη που παρείχε η Ευρωπαϊκή Ένωση και ξόδεψαν τα χρήματα σε γυναίκες και αλκοόλ.
Ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας χαρακτηρίζει «άκρως προσβλητική και υποτιμητική για τους λαούς μας» τη δήλωση Dijsselbloem.
«Οι λαοί της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Πορτογαλίας, που τους επιβλήθηκαν Μνημόνια, δεν ευθύνονται για την οικονομική κρίση.
Δεν ευθύνονται για την κυριαρχία ενός τραπεζικού συστήματος ‘καζίνο’.
Δεν ευθύνονται για την εκτίναξη του δημόσιου χρέους για να πληρώνονται εξοπλιστικά προγράμματα και εργολάβοι και να φοροδιαφεύγουν εφοπλιστές και επιχειρήσεις», σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Χουντής.
«Οι πραγματικοί υπαίτιοι της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής των χωρών του Νότου είναι οι πολιτικές της ΕΕ και της Ευρωζώνης, οι πολιτικές των Μνημονίων και τις λιτότητας» επισήμανε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας.
Επιπρόσθετα, η Ευρωομάδα της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο (GUE/NGL) ζητά εξηγήσεις από το Συμβούλιο, δηλαδή, τους Υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ, για τις συγκεκριμένες δηλώσεις του Προέδρου του Eurogroup.
Πιο συγκεκριμένα, η GUE/NGLκατέθεσε ερώτηση με αίτημα προφορικής απάντησης προς το Συμβούλιο, ζητώντας του να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε ο Dijsselbloem στη γερμανική εφημερίδα FAZ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης