Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρυσόγονος: Εάν δεν κλείσει η αξιολόγηση έως τις 7 Απριλίου, η χώρα μπαίνει σε περιπέτειες

tags :
Χρυσόγονος: Εάν δεν κλείσει η αξιολόγηση έως τις 7 Απριλίου, η χώρα μπαίνει σε περιπέτειες
«Θα πρέπει να στραγγίξουν όλα τα κρατικά ταμεία, να σταματήσουν οι πληρωμές σε όλους τους προμηθευτές του Δημοσίου»
Η χώρα εισέρχεται σε πολύ σοβαρές περιπέτειες, εάν η αξιολόγηση δεν κλείσει έως τις 7 Απριλίου 2017, δηλαδή μέχρι το επόμενο Eurogroup, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.
«Θέλω να ελπίζω ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί έως τις 7 Απριλίου που θα γίνει το επόμενο Eurogroup στη Μάλτα.
Διαφορετικά το άλλο θα είναι στις 22 Μαΐου και στη συνέχεια στις 15 Ιουνίου και εκεί πλησιάζει επικίνδυνα ο Ιούλιος που πρέπει να γίνουν μεγάλες πληρωμές τοκοχρεολυσίων, κοντά στα 7 δισ. ευρώ, που είτε δεν θα μπορέσουν να βρεθούν είτε παρ ελπίδα βρεθούν, θα βρεθούν με αίμα και άμμο», σημείωσε ο κ. Χρυσόγονος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό της Φθιώτιδας Star FM 97,1.
Μάλιστα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι, στην περίπτωση μη έγκαιρης αξιολόγησης το κλίμα θα θυμίσει έντονα τις ημέρες του καλοκαιριού του 2015.
«Θα πρέπει να στραγγίξουν όλα τα κρατικά ταμεία, να σταματήσουν οι πληρωμές σε όλους τους προμηθευτές του Δημοσίου, πράγμα που θα έχει άκρως δυσάρεστες συνέπειες για την ελληνική οικονομία και θα καταστήσει ανέφικτη την επίτευξη του στόχου για ανάπτυξη 2,7% το 2017», συνέχισε ο κ. Χρυσόγονος και πρόσθεσε:
«Άρα το ευκταίο και ομαλό σενάριο είναι να κλείσουμε στις 7 Απριλίου, διαφορετικά μπαίνουμε σε περιπέτειες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης