Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λιαργκόβας (Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής): Ύφεση στο α’ τρίμηνο του 2017 – Ή τέταρτο μνημόνιο ή χρεοκοπία

Λιαργκόβας (Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής): Ύφεση στο α’ τρίμηνο του 2017 – Ή τέταρτο μνημόνιο ή χρεοκοπία
Δεν θα υπάρξει έξοδος της Ελλάδας στις αγορές το 2018 υποστήριξε ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής
Δυσοίωνες εκτιμήσεις για το μέλλος της ελληνικής οικονομίας διατύπωσε ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, Π. Λιαργκόβας, ο οποίος υποστήριξε ότι χάνεται ο στόχος της ανάπτυξης, ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να βγει στις αγορές το 2018 και ότι ή θα παραταθεί το τρέχον μνημόνιο ή θα υπάρξει ένα τέταρτο ή η χώρα θα οδηγηθεί σε χρεοκοπία.
«Το πρώτο τρίμηνο δεν θα πάει καλά.
Θα είναι ύφεση ή στο μηδέν.
Κάπου εκεί θα βρίσκεται.
Δεν θα έχουμε ανάπτυξη.
Αυτό με τη σειρά του, επειδή είναι το πρώτο τρίμηνο, θα επηρεάσει και την όλη εξέλιξη του έτους», τόνισε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Λιαργκόβας, υποστηρίζοντας ότι «το 2,7% αρχίζει να είναι δύσκολος στόχος, γιατί η κατανάλωση δεν θα αυξηθεί τόσο πολύ, οι επενδύσεις δεν θα αυξηθούν τόσο πολύ όσο έχουμε εκτιμήσει».
«Επομένως, θα πάμε σε κάτι λιγότερο, μέχρι 1%» ανέφερε ο κ.Λιαργκόβας, ο οποίος εκτίμησε ότι  «δεν θα δούμε κι άλλες προσδοκίες να υλοποιούνται με αποτέλεσμα ενδεχομένως, αν πάει έτσι το πράγμα, να χρειαστούν πρόσθετα μέτρα για να καλυφθεί αυτή η διαφορά από ό,τι έχει εκτιμηθεί».
«Θα συμφωνούσα με τον κ. Χουλιαράκη ότι καλύτερα μία κακή συμφωνία -που δεν θα έπρεπε να φτάσουμε εδώ- από ό,τι κάτι πολύ πιο κακό με την παράταση της αβεβαιότητας και τη μη συμφωνία, έτσι ώστε να φτάσουμε ίσως σε ένα σημείο που ενδεχομένως δεν θα μπορούμε να ικανοποιήσουμε τις χρηματοδοτικές ανάγκες.
Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.
Δεν φαίνεται με βάση τα σημερινά δεδομένα να βγαίνουμε στις αγορές το 2018, άρα ή θα παραταθεί το τρέχον μνημόνιο ή θα είναι ένα τέταρτο μνημόνιο ή χρεοκοπούμε» είπε ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης