Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπίρτζης: Υπάρχει καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης διότι αρνούμαστε να τα υπογράψουμε όλα

Σπίρτζης: Υπάρχει καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης διότι αρνούμαστε να τα υπογράψουμε όλα
Δεν είμαστε σαν τους προηγούμενους υποστήριξε ο υπουργός Υποδομών
Στην άρνηση της κυβέρνησης να υπογράψει όλα όσα της ζητούν οι δανειστές απέδωσε την καθυστέρηση στο κλείσιμο της συμφωνίας και της αξιολόγησης ο υπουργός Υποδομών, Χρ. Σπίρτζης.
«Εμείς δεν τα υπογράφουμε όλα, πλέον.
Κάποτε τα υπογράφαμε όλα.
Και αυτός είναι και ο λόγος που καθυστερεί να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση, γιατί προσπαθούμε μέσα από τη διαπραγμάτευση να πάρουμε τα βέλτιστα που μπορούμε» είπε μιλώντας στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Σπίρτζης, τονίζοντας ότι αν η κυβέρνηση έκανε αυτό που ήθελε ο κ.Μητσοτάκης «θα είχε τελειώσει η αξιολόγηση εδώ και πολλούς μήνες».
«Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει πολύ μεγάλη διαφωνία μεταξύ της Ευρώπης και της Αμερικής - και αυτό μπορεί να το δει κανείς στη στάση που κρατάνε οι θεσμοί μεταξύ τους- και να καταλάβει πολύ καλά τι παιχνίδι παίζεται για μια ακόμη φορά στις πλάτες τις δικές μας τώρα.
Εγώ πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα επικρατήσει η λογική, θα μπορέσουν να πουν και οι θεσμοί μεταξύ τους τι στάση πρέπει να κρατήσουν και να ολοκληρώσουμε αυτή τη φάση της αξιολόγησης για να γυρίσει οριστικά η χώρα σελίδα, σε εποχές ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης» υποστήριξε ο υπ. Υποδομών, τονίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να τελειώσει το πρόγραμμα το 2018 και να συμπεριληφθεί σε αυτό «η μείωση ή τη διευθέτηση του χρέους για να μπορέσει η χώρα να φύγει από όλο αυτόν τον εφιάλτη που ζει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης