Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανησυχία Μητσοτάκη για την καθυστέρηση στην αξιολόγηση - Καταθέσεις, NPLs, τράπεζες στη συνάντηση με Στουρνάρα

Ανησυχία Μητσοτάκη για την καθυστέρηση στην αξιολόγηση - Καταθέσεις, NPLs, τράπεζες στη συνάντηση με Στουρνάρα
Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης είναι «κλειδί» για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση υπογραμμίζει ο κ.Μητσοτάκης
(upd2) Την επιδείνωση του ρυθμού των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τις εκροές καταθέσεων, αλλά και τις αρνητικές συνέπειες της παρατεταμένης διαπραγμάτευσης στην οικονομία συζήτησαν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Στουρνάρα, κατά τη συνάντησή τους στα γραφεία της ΤτΕ.
Ειδικότερα, στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η πορεία της ελληνικής οικονομίας, οι προοπτικές ανάπτυξης και η κατάσταση του τραπεζικού συστήματος ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPLs), στη μείωση των καταθέσεων,σ τα Capital controls και στο Q.E., στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες καθώς και στην υπόθεση της Τράπεζας Αττικής.
Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τις ανησυχίες του για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης, επισημαίνοντας ότι αυτή η κατάσταση συντηρεί την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια που «μεταφράζονται» σε εκροές καταθέσεων.
Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε πως αποκατάσταση της εμπιστοσύνης είναι «κλειδί» όχι μόνο για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση αλλά και για να αρθούν τα capital controls, διαφορετικά δεν ν υπάρξει σύντομα αυστηροποίηση των capital controls, για να μην απειληθούν η ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος και οι καταθέσεις των πολιτών.
Σχετικά με την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος, στη ΝΔ επισημαίνουν πως η οργανική κερδοφορία των τραπεζών βελτιώνεται, αλλά οι προβλέψεις συνεχίζουν να «ροκανίζουν» τα κέρδη.
Από την πλευρά του ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Στουρνάρας υποστήριξε και ότι η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης θέτει εν αμφιβόλω όλους ανεξαρτήτως τους στόχους για το 2017, αναπτυξιακούς δημοσιονομικούς και χρηματοπιστωτικούς.
Σε ομιλία του σε συνέδριο που διοργανώνει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, ο κ.Στουρνάρας είπε ότι με την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 2% στον προϋπολογισμό του 2016 η χώρα έχει καλύψει το 90% της απόστασης που απαιτείται έως το 2018.









Πρώτη ενημέρωση: 08:23, Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης