Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαχριστόπουλος: Η προανακριτική για Παπαντωνίου δεν θα περιοριστεί μόνο στα εξοπλιστικά

Παπαχριστόπουλος: Η προανακριτική για Παπαντωνίου δεν θα περιοριστεί μόνο στα εξοπλιστικά
Υπάρχει η υπόθεση των 1,3 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό της συζύγου του αλλά και το πόθεν έσχες του 2009 του κ.Παπαντωνίου είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ
Την θέση ότι η προανακριτική επιτροπή που αναμένεται να συγκροτηθεί από τη Βουλή προκειμένου να διερευνήσει το θέμα των εξοπλιστικών προγραμμάτων επί θητείας του Γιάννου Παπαντωνίου ως υπουργού Εθνικής Άμυνας δεν θα εξαντληθεί στις έξι δικογραφίες που βρίσκονται ήδη στη Βουλή διατύπωσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θ. Παπαχριστόπουλος.
Σε δηλώσεις του στο Κόκκινο και λίγο πριν αρχίσει η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής, ο κ.Παπαχριστόπουλος είπε ότι αρχικά η πρόταση αφορά τις έξι δικογραφίες που επεστράφησαν στη Βουλή από τη Δικαιοσύνη, καθώς αφορούν τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας και προμήθειες που αποτελούν μεγάλο μέρος του τότε Ενιαίου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Εκσυγχρονισμού και Ανάπτυξης (ΕΜΠΑΕ), αλλά «δεν θα μείνουν μόνο εκεί».
Όπως είπε ο κ.Παπαχριστόπουλος υπάρχει επίσης η υπόθεση του 1,3 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό της συζύγου του πρώην υπουργού που περιλαμβάνονται στη λίστα Lagarde, ενώ θύμισε ότι ο κ.Παπαντωνίου έχει επίσης καταδικαστεί για παράνομο πόθεν έσχες του 2009.
«Είναι πράγματα που συνδέονται» υποστήριξε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, υπογραμμίζοντας ότι η προανακριτική επιτροπή έχει μεγάλες αρμοδιότητες, όντας «ένα βαθμό πάνω από την εξεταστική» και μπορεί να ζητήσει ποινικές διώξεις.
Σημειώνεται ότι η συζήτηση για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής είναι σε εξέλιξη από τις 10:00 το πρωί στη Βουλή.
Υπέρ της πρότασης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ έχουν τοποθετηθεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Κατόπιν της συζήτησης θα ακολουθήσει μυστική ψηφοφορία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης