Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου: Οι διαφορές με τους δανειστές δεν είναι τεχνικές αλλά πολιτικές – Χρειάζονται πολιτικές συγκλίσεις

Σβίγκου: Οι διαφορές με τους δανειστές δεν είναι τεχνικές αλλά πολιτικές – Χρειάζονται πολιτικές συγκλίσεις
Θα υπερασπιστούμε το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ υποστήριξε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι οι διαφορές με τους δανειστές δεν είναι τεχνικές αλλά πολιτικές διατύπωσε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, υπογραμμίζοντας πως για να γεφυρωθούν αυτές οι διαφορές χρειάζονται πολιτικές συγκλίσεις για μια συνολική συμφωνία που θα περιλαμβάνει τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και για τα πρωτογενή πλεονάσματα από το 2019 και μετά.
«Το ΔΝΤ δεν ξεκίνησε τώρα να παίζει το παιχνίδι των καθυστερήσεων και τις παράλογες απαιτήσεις αλλά από το Δεκέμβρη του 2015.
Τώρα πλέον έχει αποδεχθεί τα νούμερα της ελληνικής κυβέρνησης και της Κομισιόν τα έχει αποδεχτεί.
Αυτή τη στιγμή συζητούνται τα αντίμετρα και τα εργασιακά με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης North 98 η κα. Σβίγκου, η οποία έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο θέμα της ΔΕΗ.
«Θα υπερασπιστούμε το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ και δεν θα αφήσουμε από την πίσω πόρτα όπως άφησε να εννοηθεί ο εκπρόσωπος της ΝΔ την ιδιωτικοποίησή της
Ο κ. Σκουρλέτης και το κόμμα και συνολικά η κυβέρνηση καταδεικνύουν τη μάχη που δίνεται αυτή τη στιγμή για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ» υποστήριξε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας πως «αυτή τη στιγμή οι δανειστές πιέζουν για πράγματα που είχαν κλείσει στην πρώτη αξιολόγηση».
«Υπάρχει όμως το δεδομένο του ευρωπαϊκού κανονισμού για τα λιγνιτικάκαι εμείς προσπαθούμε να βρούμε εκείνες τις λύσεις οι οποίες θα υπερασπίζονται το δημόσιο χαρακτήρα και δεν πρόκειται να φέρουν από την πίσω πόρτα αυτά τα οποία θέλει η ΝΔ, η οποία πριν λίγες ημέρες τη στιγμή της διαπραγμάτευσης της ΔΕΗ, δημοσιοποίησε την άποψη της για μια ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ και μάλιστα κάνοντας ένα βήμα πέρα από τους δανειστές.
«Η ΔΕΗ δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί και δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση στο σημείο αυτό μεταξύ κόμματος, κυβέρνησης Σκουρλέτη, κυβέρνησης κ.ο.κ» τόνισε η κα.Σβίγκου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης