Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πολιτικές αντιδράσεις για τις δηλώσεις Ηλιόπουλου (Χρυσή Αυγή) κατά του Μπελογιάννη

Πολιτικές αντιδράσεις για τις δηλώσεις Ηλιόπουλου (Χρυσή Αυγή) κατά του Μπελογιάννη
Ένταση στη συζήτηση στη Βουλή με αφορμή το Μουσείο για τον Νίκο Μπελογιάννη
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτη Ηλιόπουλου κατά του Νίκου Μπελογιάννη.
Στη συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τα πεπραγμένα του Γιάννου Παπαντωνίου, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής τόνισε: «Χθες ο Τσίπρας, ευρισκόμενος με την πλάτη στον τοίχο, για να τσιγκλίσει τα αριστερά αντανακλαστικά του ακροατηρίου του, εγκαινίασε ένα μουσείο για τον Μπελογιάννη.
Για τον αρχισφαγέα του κομμουνιστικού κόμματος. Γι’ αυτόν που ευθύνεται για τόσα εγκλήματα εγκαινιάστηκε ένα μουσείο. Βέβαια για τον Παύλο Μελά, του οποίου το σπίτι ρημάζει στην Κηφισιά, δεν έχει ακουστεί ούτε μια λέξη».
Ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης, ζήτησε να διαγραφούν οι χαρακτηρισμοί «αρχισφαγέας» και «αρχιδιαπλεκόμενος» που χρησιμοποίησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

ΣΥΡΙΖΑ: Προσβολή για τη δημοκρατία

«Το φασιστικό παραλήρημα του βουλευτή της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου, με αφορμή τα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης για τον αγωνιστή της Αριστεράς, Νίκο Μπελογιάννη, αποτελεί προσβολή για τη δημοκρατία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Στη συνέχεια υπογραμμίζει πως «οι απειλές των νοσταλγών του Χίτλερ από το βήμα της Βουλής δεν αφορούν μόνο την ιστορική μνήμη: Θίγουν ευθέως την ίδια την έννοια μιας κοινωνίας με δικαιοσύνη και ισότητα.
Η συγκρότηση ενός κοινωνικού και πολιτικού μετώπου που θα βάλει φραγμό στους απογόνους των ταγματασφαλιτών και θα ανατρέψει τις αιτίες που οδήγησαν στην ανάδειξη τους σε κοινοβουλευτικό κόμμα, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα».

ΚΚΕ: Η Χρυσή Αυγή δεν έχει το ηθικό ανάστημα να αναφέρεται στη δράση του Μπελογιάννη

Επίθεση στη Χρυσή Αυγή εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σάκης Βαρδάλης απαντώντας στον βουλευτή Παναγιώτη Ηλιόπουλο και τις αναφορές του στον Νίκο Μπελογιάννη.
«Η φασιστική Χρυσή Αυγή δεν έχει καν το ηθικό ανάστημα να αναφέρεται στη δράση του Μπελογιάννη και του ΚΚΕ.
Όταν αυτός πολεμούσε τους ναζί κατακτητές, αυτοί ήταν που συνεργάστηκαν μαζί τους, φορούσαν κουκούλες και έστελναν αγωνιστές στο εκτελεστικό απόσπασμα. Δεν μπορούν ακόμα να χωνέψουν την ήττα του φασισμού από τον Κόκκινο Στρατό», υπογράμμισε ο εισηγητής του ΚΚΕ.
Όσον αφορά την πρόταση συγκρότησης προανακριτικής επιτροπής, ο Σάκης Βαρδαλής ανέφερε ότι το ΚΚΕ θα ψηφίσει «υπέρ» ωστόσο υπογράμμισε ότι λαμβάνονται υπόψη τα αποτελέσματα από παρόμοιες επιτροπές στο πρόσφατο παρελθόν.
Ταυτόχρονα, ο βουλευτής του ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιλέγει να καταθέσει αυτή την πρόταση τώρα γιατί θα λειτουργήσει αποπροσανατολιστικά στη λαίλαπα των νέων μέτρων και για να καλύψει τα πραγματικά αίτια της καπιταλιστικής κρίσης. Στόχος είναι, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «να πιστέψουν οι πολίτες ότι η οικονομική κρίση είναι συνέπεια κάποιων που τα φάγανε, που κάνανε ρεμούλες, που λαδώθηκαν και όχι ως αποτέλεσμα του καπιταλιστικού συστήματος και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης