Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπαλαούρας (ΣΥΡΙΖΑ): Η 13η σύνταξη μου πιστώθηκε αυτόματα από το σύστημα – Δεν την αιτήθηκα

Μπαλαούρας (ΣΥΡΙΖΑ): Η 13η σύνταξη μου πιστώθηκε αυτόματα από το σύστημα – Δεν την αιτήθηκα
Μόλις το συνειδητοποίησα δώρισα το ποσό αυτό πίσω στον ασφαλιστικό μου φορέα είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Διευκρινίσεις για το πώς του χορηγήθηκε το ποσό της 13ης σύνταξης παρείχε σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μ.Μπαλαούρας, ο οποίος υποστήριξε πως αυτό έγινε αυτόματα από το σύστημα και ότι ο ίδιος δεν αιτήθηκε ποτέ κάτι ανάλογο.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Μπαλαούρας υποστήριξε πως η χορήγηση της 13ης σύνταξης έγινε αυτομάτως από το σύστημα, χωρίς ο ίδιος να αιτηθεί κάτι ανάλογο, κάτι που έγινε άλλωστε με όλους τους συνταξιούχους.
«Αυτό συνέβη γιατί αμέσως μετά την εκλογή μου ως βουλευτής, η σύνταξή μου περικόπηκε δραστικά, με αποτέλεσμα το σύστημα μηχανογράφησης των ασφαλιστικών ταμείων, το ΗΔΙΚΑ, να με κατατάξει στους χαμηλοσυνταξιούχους.
Η ΗΔΙΚΑ βλέπει τις συντάξεις και θεωρώντας ότι είμαι χαμηλοσυνταξιούχος, το σύστημα αυτόματα μου έδωσε αυτό το ποσό.
Καθώς, λοιπόν, για να δοθεί το επίδομα Τσίπρα δεν απαιτήθηκε καμία άλλη προϋπόθεση, παρά μόνο το ύψος της σύνταξης, η «13η σύνταξη», πιστώθηκε κανονικά» υπογράμμισε ο κ.Μπαλαούρας, τονίζοντας ότι μόλις το κατάλαβε, δώρισε το ποσό στο Ταμείο Αλληλεγγύης του Συλλόγου Συνταξιούχων της ΤτΕ και στο Απεργιακό Ταμείο του Συλλόγου Υπαλλήλων ΤτΕ, όπου κατέθεσε 150 στο καθένα.
«Εγώ το έμαθα τέλος Γενάρη, και είδα με έκπληξη γιατί δεν το είχα συνειδητοποιήσει ότι έλαβα και εγώ το επίδομα αυτό.
Στον ασφαλιστικό φορέα που ανήκω, έστειλα αμέσως επιστολή, λέγοντας ότι όταν μου πιστωθούν θα τα δώσω το μισό ποσό στο Απεργιακό Ταμείο του Συλλόγου Υπαλλήλων ΤτΕ και το άλλο μισό στο Ταμείο Αλληλεγγύης.
Δεν είναι μόνο το νόμιμο, αλλά και το ηθικό.
Εγώ πήρα το ποσό από τον ασφαλιστικό φορέα και τα έδωσα πίσω σε αυτόν» υποστήριξε ο κ.Μπαλαούρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης