Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου: Πρόθεση μας να κλείσει το συντομότερο η αξιολόγηση – Κυβέρνηση και κόμμα πορεύονται μαζί

Σβίγκου: Πρόθεση μας να κλείσει το συντομότερο η αξιολόγηση – Κυβέρνηση και κόμμα πορεύονται μαζί
Δεν υπάρχουν εσωτερικά προβλήματα είπε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να κλείσει το συντομότερο δυνατόν η αξιολόγηση διατύπωσε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να επιτύχει μια συμφωνία που θα είναι κοινωνικά βιώσιμη και δίκαιη.
«Περιμένουμε τη συνολική συμφωνία.
Αμέσως μετά εκκρεμεί η συζήτηση για το χρέος και τα πλεονάσματα, ενώ για τα αντίμετρα θα τα δούμε μετά τη συνολική συμφωνία.
Η θέση μας είναι μια συμφωνία κοινωνικά βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη.
Η κυβέρνηση ενημερώνει και τη Βουλή και τον ελληνικό λαό, δεν έχουμε κρυφτεί ποτέ.
Αντίθετα, βλέπουμε αρχηγούς της αντιπολίτευσης να κρύβονται, το είδαμε στη συζήτηση για την εξεταστική» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» η κα.Σβίγκου, τονίζοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης αποφεύγει ακόμα και να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό».
Ερωτηθείσα εάν υπάρχει ρήγμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης ή του κόμματος με αιχμή τη ΔΕΗ η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «το κόμμα και η κυβέρνηση πορεύονται μαζί με στόχο η συμφωνία (που θα προκύψει) να δίνει ανάσες στην ελληνική κοινωνία και να σηματοδοτεί αλλαγή σελίδας στην ελληνική οικονομία».
«Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση εντός του ΣΥΡΙΖΑ, θα υπάρξει συζήτηση και συναπόφαση [...]
 Τόσο το κόμμα στο σύνολό του, όσο και η κυβέρνηση στο σύνολό της και ο Πάνος Σκουρλέτης εάν για κάτι έχουν έγνοια, είναι ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ.
Όσοι προσπαθούν να ανακαλύψουν εσωτερικά προβλήματα, ματαιοπονούν» τόνισε η κα. Σβίγκου, η οποία καταλόγισε ευθύνες σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την απαξίωση της ΔΕΗ.
«Προσπαθούμε από το 2015 να κάνουμε ανταγωνιστική την επιχείρηση και να διατηρηθεί ο δημόσιος έλεγχος.
Προσπαθούμε από κοινού να αποκρούσουμε τις απαιτήσει των δανειστών» τόνισε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας πως η προστασία των εργασιακών σχέσεων παραμένει πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης.
Αναφερθείσα στα σενάρια για πρόωρες εκλογές είπε ότι «αποτελούν διακαή πόθων κύκλων στο εσωτερικών και το εξωτερικό», υποστηρίζοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης είναι ο βασικός σύμμαχος σε αυτή τη στρατηγική εκλογολογίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης