Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μουζάλας: Η κατάσταση με το μεταναστευτικό στη Χίο έχει ξεπεράσει τα όρια – Αναγκαίο κλειστό κέντρο κράτησης

Μουζάλας: Η κατάσταση με το μεταναστευτικό στη Χίο έχει ξεπεράσει τα όρια – Αναγκαίο κλειστό κέντρο κράτησης
Το τελευταίο εξάμηνο έχουν φτάσει στην Χίο 2.923 άνθρωποι είπε ο υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής
Την θέση ότι η κατάσταση με το μεταναστευτικό στη Χίο έχει ξεπεράσει τα όρια διατύπωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας, επισημαίνοντας ότι είναι αναγκαία η δημιουργία ενός κλειστού κέντρου.
Σε ομιλία του στη Βουλή και απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νότη Μηταράκη για τον εγκλωβισμό μεταναστών και προσφύγων στη Χίο στη σκιά της αυτοπυρπόλησης πρόσφυγα στο νησί, ο κ.Μουζάλας είπε ότι τελευταίο εξάμηνο μεταφέρθηκαν 2.500 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Χίο στην ενδοχώρα, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί και 1.200 ονωμένες μετακινήσεις.
«Ωστόσο, 2.923 άνθρωποι έχουν έρθει στο νησί το τελευταίο εξάμηνο, με το συνολικό αριθμό τους να παραμένει πολύ μεγάλος» είπε ο υπουργός.
«Η μόνη προϋπόθεση για να λειτουργήσει εύρυθμα η διαδικασία χορήγησης ασύλου και οι επαναπροωθήσεις στην Τουρκία, είναι η δημιουργία κλειστού κέντρου» είπε ο κ.Μουζάλας, τονίζοντας ότι «οι αιτήσεις ασύλου που έχουν εξεταστεί και απορριφθεί είναι 52 κι όχι 400».
Επιπλέον, ο κ.Μουζάλας ανακοίνωσε πως την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη στο υπουργείο με το δήμαρχο, τον περιφερειάρχη και τους βουλευτές του νησιού με σκοπό την εξεύρεση οριστικής λύσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης