Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κικίλιας (ΝΔ): Χρόνια πολλά στον Τσίπρα και τους ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ - Έχουν πει τόσα ψέματα που ντράπηκαν οι λέξεις

Κικίλιας (ΝΔ): Χρόνια πολλά στον Τσίπρα και τους ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ - Έχουν πει τόσα ψέματα που ντράπηκαν οι λέξεις
"Η διαπραγμάτευση ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διδάσκεται στα πανεπιστήμια ως παράδειγμα προς αποφυγήν", αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Β. Κικίλιας
«Καλό μήνα και Χρόνια Πολλά στον Αλέξη Τσίπρα και στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Έχουν πει τόσα ψέματα που ντράπηκαν οι λέξεις», αναφέρει με αφορμή την Πρωταπριλιά , σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.
Ο ίδιος όσον αφορά την αξιολόγηση, αφού υπογραμμίζει ότι «με αυτήν την κυβέρνηση κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτε», προσθέτει ότι «είναι περισσότερο από βέβαιο ότι εάν δεν κλείσει, έστω και τώρα, η χώρα θα συρθεί σε τραγικό αδιέξοδο με ανυπολόγιστες συνέπειες», αλλά και πως ήδη «το κακό που έγινε είναι μεγάλο».
Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια «η καθυστέρηση έχει προκαλέσει τεράστιο κόστος στην κοινωνία και την οικονομία και οι καταστάσεις που ζούμε θυμίζουν μέρες του 2015. Επιστροφή στην ύφεση, εκροή καταθέσεων, εσωτερική στάση πληρωμών, αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, αύξηση των ανέργων, ασφυξία στην αγορά. Βούλιαξαν την Ελλάδα στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια».
Η διαπραγμάτευση ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, «πρέπει να διδάσκεται στα πανεπιστήμια ως παράδειγμα προς αποφυγήν.
Ψέματα, καθυστερήσεις και αιμορραγία της ελληνικής οικονομίας.
Κορωνίδα της κοροϊδίας να μιλάει ο κ. Τσίπρας για το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Το ελληνικό κεκτημένο της δημόσιας περιουσίας που παραδόθηκε για 99 χρόνια μέσω του Υπερταμείου πού πήγε; Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τον λογαριασμό θα πληρώσουν οι Έλληνες». Όσο για τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά, «αυτοί στα μάτια της κυβέρνησης είναι ταξικοί εχθροί και υπερφορολογούνται για να διορίζονται και να πληρώνονται οι κομματικοί εγκάθετοι».
Ο κ. Κικίλιας τονίζει ότι «έχουν ευθύνες και οι δανειστές για τις υπερβολικές αξιώσεις τους», αλλά και ότι «ο κ. Τσίπρας είναι ο καλύτερός φίλος των δανειστών, γιατί τους τα υπογράφει όλα.
Η πραγματικότητα όμως είναι ότι μπλοκάρει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα, καταστρέφοντας τις πιθανότητες για ανάταξη».
Σε ερώτηση για το τι θα κάνει η ΝΔ σε περίπτωση που γίνουν πρόωρες εκλογές πριν κλείσει η αξιολόγηση και το κόμμα του είναι κυβέρνηση, απαντά πως «η Νέα Δημοκρατία θα συζητήσει με αξιοπιστία, σοβαρότητα και με γνώμονα το αίσθημα πατριωτισμού -λέξεις άγνωστες για τον ΣΥΡΙΖΑ- το μείγμα της όποιας συμφωνίας.
Έχουμε καταθέσει στο τραπέζι ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, με πάση θυσία μείωση της φορολογίας, δίνοντας προτεραιότητα στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».
«Εμείς στην υπερφορολόγηση των Ελλήνων με υπογραφή Τσίπρα -Καμμένου, συναίνεση δεν δίνουμε», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.
Επαναλαμβάνει ότι η ΝΔ δεν θα  ψηφίζει ούτε μέτρα, ούτε αντίμετρα και σημειώνει πως «ο λογαριασμός έχει ονοματεπώνυμα: Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος.
Δεν είμαστε δεκανίκι κανενός.
Άλλωστε, άλλα λένε, άλλα δείχνουν ότι διαπραγματεύονται, άλλα έχουν συμφωνήσει.
Κανείς δεν ξέρει στο τέλος τι θα φέρουν στη Βουλή και με ποιο τρόπο».
Για τα εργασιακά και το αν «συμφωνεί με τον πρωθυπουργό που διαμηνύει στις απαιτήσεις των δανειστών ότι δεν θα ψηφίσει εργασιακό μεσαίωνα», ο κ. Κικίλιας απαντά ότι «για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι θέσεις μερικής απασχόλησης είναι περισσότερες από τις θέσεις πλήρους απασχόλησης», προσθέτοντας πως «πρόκειται για "επίτευγμα" της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».
Αναφερόμενος στη ΔΕΗ και στο τι πιστεύει η ΝΔ ότι πρέπει να γίνει, ο ίδιος αφού αναφέρει ότι «η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, με τις πολιτικές της των τελευταίων δυο ετών, διέλυσε τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού και την οδήγησε σε κατάρρευση προς όφελος των ανταγωνιστών της», υπογραμμίζει ότι «δεν υπάρχει μεγαλύτερο ξεπούλημα από αυτό», «υπάρχουν τεράστιες ευθύνες και σε επιχειρησιακό, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο».
«Ας μην αμφιβάλλουν οι εμπλεκόμενοι πως οι ευθύνες αυτές θα αναζητηθούν», καταλήγει ο κ. Κικίλιας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης