Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοντονής: Στο φως υποθέσεις διαφθοράς που επί μια 15ετία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συγκάλυπταν

Κοντονής: Στο φως υποθέσεις διαφθοράς που επί μια 15ετία ΠΑΣΟΚ και  ΝΔ συγκάλυπταν
«Να ξέρουν οι πάντες ότι η κυβέρνηση δεν θα φέρει στο φως και στη δικαστική διερεύνηση, μόνο τις τρέχουσες υποθέσεις της διαφθοράς και της διαπλοκής, αλλά και όσες επιμελώς, επί μια 15ετία το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ συγκάλυπταν για να μην καταλογιστούν ποινικές και πολιτικές ευθύνες στα στελέχη τους», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονής.
Μάλιστα, ο ίδιος  χαρακτηρίζει σκάνδαλο τη κοστολόγηση φαρμάκου στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι «ο τρόπος με τον οποίο εγένετο η τιμολόγηση των φαρμάκων με νομοθετικές ρυθμίσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και η εμπλοκή εκατοντάδων κρατικών λειτουργών, ιδίως γιατρών του ΕΣΥ, στην καταχρηστική συνταγογράφηση των φαρμάκων καταδεικνύει ότι ποσοτικά και ποιοτικά το σκάνδαλο Novartis υπερτερεί όσων άλλων έχουμε υπ΄ όψιν μέχρι στιγμής, Siemens και εξοπλιστικών».
Κληθείς να απαντήσει ποιες χρονικές περιόδους αφορά το σκάνδαλο, ανέφερε πως η έρευνα επεκτείνεται χρονικά από το 2006 έως το 2015.
Ακόμη, ο υπουργός απέρριψε τις αιτιάσεις ορισμένων για προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής, λέγοντας «αναμενόμενη η στάση τους και αποκαλυπτική η ανησυχία τους».
Σχετικά με τις επιθέσεις κυβερνητικών στελεχών στον Γ. Στουρνάρα, τόνισε πως ποτέ δεν υπήρξε επίθεση όταν ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος μίλησε θεσμικά. «Όταν όμως προβαίνει σε δηλώσεις αντίστοιχες της προηγούμενης ιδιότητας του (υπουργός οικονομικών στη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) τότε θα λαμβάνει και τις ανάλογες απαντήσεις», πρόσθεσε.
Αναφορικά με την υπόθεση της παραίτησης της κ. Ράικου, ο υπουργός επανέλαβε ότι η εισαγγελέας διαφθοράς είχε την έμπρακτη στήριξη και την ενεργητική συμπαράσταση του υπουργείου Δικαιοσύνης για να ασκεί το λειτούργημα της, προσθέτοντας πως «έχει κληθεί κατ΄ επανάληψη από την κυβέρνηση να προσδιορίσει με ακρίβεια όσα αόριστα και γενικά διαλαμβάνονται στη δήλωση της (24/3/2017), δεν το έχει πράξει».
Τέλος, για την προκαταρκτική για τα εξοπλιστικά και τον Γ. Παπαντωνίου, αναφέρει ότι  εάν «οι τραπεζικοί λογαριασμοί του πρώην υπουργού Άμυνας, αποδειχτεί από τη δικαστική έρευνα ότι σχετίζονται με παράνομα χρήματα που προέκυψαν από το σκάνδαλο των εξοπλιστικών τότε θα πρόκειται για ένα διαρκές αδίκημα αυτό της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες».
Στην περίπτωση αυτή, όπως αναφέρει, μπορούν να καταλογιστούν ποινικές ευθύνες κι σε εμπλεκόμενους υπουργούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης