Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος: Η Ελλάδα δεν έχει επιλογές – Ή στο ευρώ ή στο απόλυτο περιθώριο

Βενιζέλος: Η Ελλάδα δεν έχει επιλογές – Ή στο ευρώ ή στο απόλυτο περιθώριο
Για την χώρα μας είναι υπαρξιακό ζήτημα η παραμονή της στην πρώτη ταχύτητα της ΕΕ είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
Την θέση ότι η Ελλάδα δεν έχει επιλογές και ότι είναι υπαρξιακό ζήτημα για αυτήν η παραμονή της στην πρώτη ταχύτητα της ΕΕ, δηλαδή στο ευρώ διατύπωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την τοποθέτηση του στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Τσιόρδα «Ευρωπατριωτισμός ή Εθνοκεντρισμοί: Οι εσωτερικοί ανταγωνισμοί, οι εξωτερικές απειλές και τα όρια συνεργασίας στην ΕΕ».
«Η Ελλάδα δεν έχει επιλογές.
Ή θα είναι στην πρώτη ταχύτητα, δηλαδή στο ευρώ, ή θα βρεθεί στην απόλυτη περιθωριοποίηση» είπε ο κ.Βενιζέλος, τονίζοντας ότι «χρειαζόμαστε μια επαναθεμελίωση της σχέσης ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και εθνικού κράτους προς αμοιβαίο όφελος, που συνίσταται στην αποτελεσματική διαχείριση των κρίσεων και των νέων προκλήσεων προς αμοιβαίο όφελος».
Ο κ.Βενιζέλος επεσήμανε την ανάγκη να «ανακοπεί ο ευρωσκεπτικισμός και πολύ περισσότερο, ο αντιευρωπαϊσμός, που είναι όψεις του εθνικολαϊκισμού».
«Αν αυτό επιτευχθεί τότε προστατεύονται και διασώζονται και τα εθνικά πολιτικά συστήματα και το ευρωπαϊκό πολιτικό σύστημα και η ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης.
Ο αγώνας για την Ευρώπη είναι αγώνας για τη δημοκρατία, είναι αγώνας κατά των νέων μορφών εθνικολαϊκισμού» υπογράμμισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης