Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπίρτζης: Το 2019 σε δοκιμαστική λειτουργία το μετρό Θεσσαλονίκης

Σπίρτζης: Το 2019 σε δοκιμαστική λειτουργία το μετρό Θεσσαλονίκης
Ο υπουργός Υποδομών γνωστοποίησε ότι αύριο (6/4/2017) ξεκινά ο διαγωνισμός για τη γραμμή 4 του μετρό στην Αθήνα
Το 2019 πρόκειται να τεθούν σε δοκιμαστική λειτουργία τόσο η κεντρική γραμμή του μετρό Θεσσαλονίκης, όσο και η επέκταση προς Καλαμαριά, ενώ η Αττικό Μετρό έχει πάρει εντολή προκειμένου να ωριμάσει και το έργο της επέκτασης κυρίως προς τις δυτικές συνοικίες αλλά και τη σύνδεση προς αεροδρόμιο.
Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης με την ευκαιρία της άφιξης και του δεύτερου μετροπόντικα στον σταθμό Ανάληψης, η οποία ολοκληρώνει, με καθυστέρηση έξι ετών, τη διάνοιξη και των δύο σηράγγων του έργου.
Ακόμη, γνωστοποίησε ότι αύριο (6/4/2017) ξεκινά ο διαγωνισμός για τη γραμμή 4 του μετρό στην Αθήνα, «ένα επίσης μεγάλο έργο αξίας 1,5 δισ. ευρώ».
Ερωτηθείς για τις καθυστερήσεις που έχει προκαλέσει η ανεύρεση αρχαιότητων στα εργοτάξια του μετρό, ο κ. Σπίρτζης είπε: «Όταν έχουμε τέτοιου είδους έργα, ο γνώμονας δεν είναι μόνο να ολοκληρώνονται στην ώρα τους, αλλά και να προστατεύεται η πολιτιστική μας κληρονομιά.
Να προστατευτούν, να αναδειχθούν και να αποτελέσουν τοπόσημο για τη Θεσσαλονίκη για πάρα πολλές δεκαετίες οι αρχαιότητες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης