Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αντωνοπούλου: Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι οι πολλοί άνεργοι εξαρτώνται από λίγους εργαζόμενους

Αντωνοπούλου: Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι οι πολλοί άνεργοι εξαρτώνται από λίγους εργαζόμενους
«H λύση είναι η επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο, ώστε να συμμετέχει στην οικονομική ζωή»
Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι έχουμε πολλούς ανθρώπους που δεν εργάζονται, να εξαρτώνται από λίγους που εργάζονται, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, μιλώντας στην 50η Σύνοδο του ΟΗΕ για τον Πληθυσμό και Ανάπτυξη στη Νέα Υόρκη.
Επομένως, συμπλήρωσε η αναπληρώτρια υπουργός, «η λύση είναι η επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο, ώστε να συμμετέχει στην οικονομική ζωή και αυτό αφορά όλες τις ηλικίες».
Όπως είπε, «το 50% των ανέργων είναι μεταξύ 15 και 24 ετών.
Ταυτόχρονα,το 29% των ανέργων είναι από 45-67 ετών και το 17% του πληθυσμού είναι άνω των 65 ετών».
«Η οικονομία μας ήδη στερείται» - σημείωσε η κ. Αντωνοπούλου- «και θα στερηθεί πολύτιμους πόρους, πολύ περισσότερο στις επόμενες δεκαετίες, αν δεν φροντίσουμε σήμερα για την εκπαίδευση, απασχόληση και κατάρτισή τους, ώστε, όσο το δυνατόν, περισσότεροι πολίτες να παραμένουν οικονομικά ενεργοί, όχι μόνο παράγοντας, αλλά και καταναλώνοντας»
Παρατήρησε επίσης πως η γήρανση του πληθυσμού είναι ένα φαινόμενο που δεν απασχολεί μόνο την Ελλάδα, αλλά το σύνολο του ανεπτυγμένου κόσμου.
«Η διεθνής κοινότητα, αλλά και κάθε χώρα ξεχωριστά, οφείλουν να προσεγγίσουν το ζήτημα ταυτόχρονα από δύο σκοπιές: αφενός μεν από τη σκοπιά των ανθρώπινων δικαιωμάτων, που υπαγορεύουν την προστασία της τρίτης ηλικίας, αφετέρου δε, από την σκοπιά της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών ταμείων και των συστημάτων κοινωνικής πρόνοιας», επισήμανε η κ. Αντωνοπούλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης