Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος σε Παππά: Γιατί δεν ανακοινώθηκε η επίσκεψη του ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας στην Αθήνα;

Βενιζέλος σε Παππά: Γιατί δεν ανακοινώθηκε η επίσκεψη του ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας στην Αθήνα;
Γιατί δεν ανακοινώνονται όλες οι επαφές με τη Βενεζουέλα ρώτησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τον κ.Παππά
Την θέση ότι δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό με το ταξίδι που πραγματοποίησε στη Βενεζουέλα διατύπωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου.
«Γιατί αυτό το περιβόητο ταξίδι δεν ανακοινώθηκε;
Γιατί δεν ανακοινώνονται γενικά οι συναντήσεις σας που αφορούν τη Βενεζουέλα;
Γιατί δε μου λέτε ότι ήρθε και Υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας στην Αθήνα και δεν ανακοινώθηκε επισήμως η επίσκεψή της;
Ο περιβόητος επιχειρηματίας, ο κ. Μαχέντ Χαλίλ ήρθε στην Ελλάδα;
Έκανε επαφές με εκπροσώπους της κυβέρνησης;
Ήρθε o Μ. Χαλιλ χρησιμοποιώντας αεροσκάφος το οποίο χαρακτηρίστηκε ως κυβερνητικό και του δόθηκε η άδεια υπέρπτησης και προσγείωσης;
Μετά τις 26 Ιανουαρίου του 2015, γιατί δεν ανακοινώνονται όλες οι επαφές με τη Βενεζουέλα ειδικά;» ήταν μερικά από τα ερωτήματα που διατύπωσε απευθυνόμενος στον κ.Παππά ο κ.Βενιζέλος αναφορικά με το ταξίδι του κ.Παππά στη Βενεζουέλα το 2013.
Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για παράδοξο σκηνικό να αναπτύσσει κανείς εμπορικές σχέσεις ερήμην της τότε κυβέρνησης (σημειώνεται ότι τότε ο κ.Παππάς ήταν διευθυντής του γραφείου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης) σε πολυτελή ξενοδοχεία, ιδιωτικά αεροσκάφη και τροπικά νησιά με δικηγόρους που ειδικεύονται σε offshore εταιρείες.
Απαντώντας στην ερώτηση του κ.Βενιζέλου, ο κ.Παππάς υποστήριξε ότι το 2013 δεν ήταν ούτε βουλευτής, ούτε υπουργός και απέδωσε τη διοργάνωση του ταξιδιού στην πρεσβεία της Βενεζουέλας.
«Δεν υπήρξε τίποτα μεμπτό» είπε ο κ.Παππάς, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση Σαμαρά ότι δεν είχε σχέσεις με τη Βενεζουέλα για ιδεολογικούς λόγους.
«Ο κ. Βενιζέλος άπλωσε ολόκληρο τον τραχανά.
Με ρωτάτε για τα κρατικά αεροσκάφη.
Αυτά θα τα απαντήσει το υπουργείο Εξωτερικών.
Δεν καταλαβαίνω γιατί τελικά με κατηγορείτε;
Επειδή όμως με αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να παίζουμε, ρωτάτε για την εξωτερική πολιτική και τους  ιδεολογικούς λόγους.
Επιχειρήσαμε να φτιάξουμε τις σχέσεις μας τότε» τόνισε ο κ.Παππάς, με τον κ.Βενιζέλο να υποστηρίζει ότι αφού δεν υπήρχε τίποτα μεμπτό στην επίσκεψη του στη Βενεζουέλα γιατί δεν ενημέρωσε την κυβέρνηση.
Ο υπουργός έκλεισε την τοποθέτησή του κάνοντας λόγο για «φθηνό και μη χρήσιμο αντιπερισπασμό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης