Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αμανατίδης: Έχουμε τα θετικά αποτελέσματα του Εurogroup - Οι τεχνικές λεπτομέρειες θα καθοριστούν

Αμανατίδης: Έχουμε τα θετικά αποτελέσματα του Εurogroup -  Οι τεχνικές λεπτομέρειες θα καθοριστούν
Στα Τρίκαλα βρέθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γ. Αμανατίδης
Για θετική εξέλιξη μιας διαπραγμάτευσης σκληρής , η οποία καθυστέρησε λόγω των εμμονικών πολιτικών που ήθελε να εφαρμόσει το ΔΝΤ, έκανε λόγο από τα Τρίκαλα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γ. Αμανατίδης, αναφερόμενος στο Εurogroup που έγινε στη Μάλτα.
Όπως είπε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, «η σημερινή μέρα, είναι μια μέρα κατά την οποία έχουμε τα θετικά αποτελέσματα της άτυπης συνάντησης του Εurogroup που έγινε στη Μάλτα, αποτελέσματα, τα οποία βεβαίως με την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα, θα εξειδικευτούν σε τεχνικές λεπτομέρειες».
Σύμφωνα με τον κ. Αμανατίδη, το θετικό είναι ότι στη Μάλτα, σύμφωνα και με τις δηλώσεις του υπουργού κ. Τσακαλώτου, έχουν κλείσει και υπάρχει συμφωνία μεταξύ των θεσμών και του ΔΝΤ στα μεγάλα ζητήματα, δηλαδή στο πώς προχωράμε από το 2018 και μετά, το 2019, ειδικά με το θέμα των μέτρων και αντιμέτρων.
«Και από εκεί και μετά οι τεχνικές λεπτομέρειες θα καθοριστούν», πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας πως είναι μία θετική εξέλιξη μιας διαπραγμάτευσης σκληρής, η οποία καθυστέρησε λόγω των εμμονικών πολιτικών που ήθελε να εφαρμόσει το ΔΝΤ, ενώ ο ίδιος σημείωσε πως θεωρεί πάρα πολύ θετικό το ότι στα εργασιακά κυρίως ζητήματα, θα έχουμε θετικές εξελίξεις.
Κάνοντας αναφορά στη στάση της αντιπολίτευσης, τόνισε ότι όλο αυτό το διάστημα επένδυσε σε μια καταστροφολογία η οποία κατέληγε στο αίτημα για εκλογές.
Κατά τον ίδιο, «προσπαθούσαν όλο αυτό το διάστημα, αντί να βάλουν πλάτη και να συναισθανθούν σε ποια κατάσταση έφεραν τη χώρα οι πολιτικές τις οποίες εφάρμοζαν εδώ και 40 χρόνια, προσπάθησαν και επένδυσαν στην αριστερή παρένθεση οδηγώντας τους σε καταστροφικά συμπεράσματα.
Και αυτή τη στιγμή νομίζω πως βρίσκονται σε ένα στρατηγικό αδιέξοδο».
Ο κ. Αμανατίδης υπογράμμισε ακόμη ότι η  χώρα με τις παραγωγικές δυνάμεις και με το εθνικό στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης το οποίο πριν δύο μήνες παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο, θα εξειδικευθεί με τις περιφέρειες, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους φορείς.
Τέλος, διέψευσε τα σενάρια περί δημιουργίας hot spot προσφύγων στην Καλαμπάκα.
Ο κ. Αμανατίδης επισκέφθηκε και το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στο χώρο του Ατλάντικ στα Τρίκαλα, όπου και ενημερώθηκε για τις συνθήκες λειτουργίας και διαβίωσης εκεί, ενώ αργότερα θα έχει συναντήσεις με φορείς της περιοχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης