Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Προϋπόθεση της εφαρμογής των συμφωνηθέντων μέτρων είναι να διευθετηθεί το χρέος

Παππάς: Προϋπόθεση της εφαρμογής των συμφωνηθέντων μέτρων είναι να διευθετηθεί το χρέος
Αν δεν ικανοποιηθεί το ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος φεύγουν από το τραπέζι οι λόγοι επιβολής των νέων μέτρων είπε ο κ.Παππάς
Την θέση πως αν δεν ικανοποιηθεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο ζήτημα του χρέους, τότε θα φύγουν από το τραπέζι και οι λόγοι που επέβαλαν τα νέα μέτρα διατύπωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Ν. Παππάς.
«Προϋπόθεση της εφαρμογής των συμφωνηθέντων είναι τα μέτρα για το χρέος.
Τα μέτρα για το 2019 και το 2020 μπήκαν στο τραπέζι, επειδή κάποιες χώρες επέμεναν το ΔΝΤ να συνεχίσει να είναι μέρος του προγράμματος.
Το Ταμείο, εκτός από τις δημοσιονομικές αυτές παρεμβάσεις, τις οποίες συμφωνήσαμε, βάζει και την προϋπόθεση της αναδιάρθρωσης του χρέους.
Αν, λοιπόν, υπάρξει μία λύση που δεν το ικανοποιεί και αποχωρήσει - μιλάω για το υποθετικό σενάριο - φεύγουν από το τραπέζι οι λόγοι που επέβαλαν την εφαρμογή των δημοσιονομικών παρεμβάσεων το 2019 και το 2020» υποστήριξε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Παππάς.
«Η κουβέντα για το χρέος, αυτήν τη στιγμή, αποσυνδέεται από το ενδεχόμενο περαιτέρω μέτρων λιτότητας.
Αυτός ήταν ο κίνδυνος τον οποίο βιώναμε, δηλαδή, να έρχεται το ΔΝΤ, ο υπέρμαχος της αναδιάρθρωσης του χρέους και να λέει «αναδιάρθρωση του χρέους, αλλά χρειάζεται παραπάνω λιτότητα».
Μάλιστα, ζήταγε λιτότητα τέτοια που θα ακύρωνε και οποιαδήποτε ευεργετική επίπτωση θα έχει η αναδιάρθρωση του χρέους» υποστήριξε ο κ.Παππάς, ο οποίος αναφερόμενος στα μέτρα και στα αντίμετρα, είπε πως «το κρίσιμο είναι ότι μιλάμε για παρεμβάσεις που αφορούν το 2019 και το 2020 και θα έχουν μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα».
«Δηλαδή, όλοι οι αντισυμβαλλόμενοι στη διαπραγμάτευση παραδέχονται ότι οι στόχοι του προγράμματος πιάνονται» είπε ο κ.Παππάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης