Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου: Ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει ενωμένος από τις συλλογικές διαδικασίες

Σβίγκου: Ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει ενωμένος από τις συλλογικές διαδικασίες
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι στόχος παραμένει η έξοδος της χώρας από την επιτροπεία
Ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει ενωμένος μέσα από συλλογικές διαδικασίες και συλλογικές αποφάσεις και η νέα μάχη που έχει να δώσει η κυβέρνηση είναι η συγκεκριμενοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για τη μείωση του χρέους, τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.
«Η έξοδος από την επιτροπεία είναι το πιο σημαντικό και αυτός είναι ακριβώς ο στόχος της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.
Πώς, δηλαδή, το 2018 θα βγούμε από το πρόγραμμα και αυτό θα σηματοδοτήσει και την έξοδο από την κρίση με όρθια την κοινωνία.
Κάτι το οποίο το υπόσχονταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά συμφωνούσαν σε πράγματα που όχι μόνο δεν σηματοδοτούσαν την έξοδο από τη λιτότητα, αλλά βάθαιναν περισσότερο την κρίση και διαιώνιζαν έναν φαύλο κύκλο λιτότητας και ύφεσης», υπογράμμισε η κ. Σβίγκου.
Σε ερώτηση για το πότε θα αποφασιστούν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και αν υπάρχει ο κίνδυνος παλινωδιών στα συμφωνημένα από κάποιες πλευρές των δανειστών απάντησε ως εξής: «Η νέα μάχη που έχει να δώσει η κυβέρνηση, έχει να κάνει με τη συγκεκριμενοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. Υπάρχουν διάφορες δηλώσεις που τείνουν να θολώσουν το τοπίο ως προς αυτό.
Να θυμίσουμε όμως ότι η συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για το χρέος είναι η απαραίτητη προϋπόθεση που βάζει το ίδιο το ΔΝΤ για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα.
Οπότε εφ' όσον επιθυμούν διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία, να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, θα πρέπει να υπαναχωρήσουν ως προς τα μέτρα για το χρέος, που να θυμίσω επίσης ότι είναι και απόφαση προηγούμενων Eurogroup».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης