Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμμένος: Δεν θα αφήσουμε καμία πρόκληση αναπάντητη - Η Ελλάδα επανακτά πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιοχή

Καμμένος: Δεν θα αφήσουμε καμία πρόκληση αναπάντητη - Η Ελλάδα επανακτά πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιοχή
«Η προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του Ελληνικού Έθνους αποτελεί αδιαπραγμάτευτη θέση μας»
«Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε και δεν πρόκειται να αφήσουμε αναπάντητη καμία πρόκληση» διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος από την Πρίστινα, όπου επισκέφθηκε την έδρα της ελληνικής δύναμης Κοσσυφοπεδίου προκειμένου να ανταλλάξει ευχές με το προσωπικό ενόψει του Πάσχα.
«Θα εφαρμοστούν οι εθνικοί σχεδιασμοί αν οποιοσδήποτε προσπαθήσει να προσβάλει την εθνική κυριαρχία ή την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδος μας», πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας.
«Η προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του Ελληνικού Έθνους αποτελεί αδιαπραγμάτευτη θέση μας.
Αυτό το εγγυώνται οι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις μας, με το υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό τους, που είναι έτοιμο και αποφασισμένο να φέρει σε πέρας την υψηλή και δύσκολη αποστολή του» σημείωσε ο κ. Καμμένος.
 «Η Ελλάδα δεν έχει πλέον ρόλο κομπάρσου, αλλά μετά από πολλά χρόνια επανακτά σιγά - σιγά έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημιουργία ενός μεγάλου άξονα σταθερότητας απέναντι στην ισλαμική τρομοκρατία, απέναντι στο φονταμενταλισμό και απέναντι σε νέα φαινόμενα που βλέπουμε να αναπτύσσονται και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων», συνέχισε ο υπουργός Άμυνας.
 «Η αναβάθμιση του ρόλου της Σούδας, η προετοιμασία για την υπογραφή μιας πολύ σημαντικής επέκτασης αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ από ένα σε πέντε έτη, οι διμερείς πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, ιδιαίτερα με την υπογραφή της συμφωνίας με το Ισραήλ, τις συμφωνίες με την Ιορδανία, τις συμφωνίες με την Αίγυπτο και με τις moderate χώρες της Μέσης Ανατολής, καθιστούν την Ελλάδα μία γεωπολιτική δύναμη, γεγονός που συνδέεται άμεσα και με την ενεργειακή πολιτική που χαράσσεται πλέον στην περιοχή της Μεσογείου», επισήμανε.
Επίσης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στις ενέργειες του υπουργείου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «προκειμένου να αποκαταστήσουμε τα μεγάλα πλήγματα που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης