Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Εκλογές θα γίνουν το 2019 και η ΝΔ θα τις χάσει - Δρομολογείται η λύση για το χρέος

Παππάς: Εκλογές θα γίνουν το 2019 και η ΝΔ θα τις χάσει - Δρομολογείται η λύση για το χρέος
«Ο Μητσοτάκης πήγε από την παρένθεση στην παραζάλη», αναφέρει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Ν. Παππάς
Οι εκλογές θα διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας, διαβεβαιώνει  ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, σε συνέντευξη του στην Real News, εκτιμώντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης πήγε από την παρένθεση στην παραζάλη».
Όπως αναφέρει, ο κ. Μητσοτάκης «ζητούσε να υπογράψουμε 2% περαιτέρω λιτότητα χωρίς δέσμευση για χρέος και εργασιακά.
Τώρα που πετύχαμε μηδέν περαιτέρω λιτότητα και νίκη στα εργασιακά, λέει ότι δεν ψηφίζει τίποτα.
Αντίθετα, ήταν έτοιμοι να ψηφίσουν τόσα και άλλα τόσα μέτρα λιτότητας.
 Ας λυπηθούν τους ανθρώπους που τους παρακολουθούν.
Τους έχουν ζαλίσει.
Λέγανε κλείστε τη συμφωνία γιατί καταστρέφεται η χώρα.
Και μόλις κλείσαμε, φωνάζουν ότι καταστρέφουμε τη χώρα επειδή κλείσαμε συμφωνία πολύ καλύτερη από αυτή που μας καλούσαν να υπογράψουμε».
Ερωτηθείς για όσους λένε ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει και θα υποχρεωθεί η κυβέρνηση να πάει σε εκλογές για να αποφύγει νέα μέτρα λιτότητας, απαντά ότι «αυτό που δεν βγαίνει είναι η στρατηγική κάποιων για αριστερή παρένθεση.
Τους τελείωσε αυτό το αφήγημα και τώρα έχουν κενό στρατηγικής.
Η υπεραπόδοση των εσόδων και η επίτευξη των στόχων τοποθετούν τα παραπάνω σενάρια στη φαντασία του κ. Μητσοτάκη.
Εκλογές θα γίνουν το 2019 και η ΝΔ θα τις χάσει».
Τονίζει δε, πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων επέλεξε να ταυτιστεί με συγκεκριμένους κύκλους των δανειστών.
Ακόμη, ο  κ. Παππάς σημειώνει «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν συμπαγή πλειοψηφία και θα προχωρήσουν όπως το έκαναν μέχρι τώρα και με περισσότερη αισιοδοξία», αλλά και ότι «δρομολογείται η λύση για το χρέος», ενώ σε ερώτηση για τη διεύρυνση του κόμματος και το άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ, αναφέρει ότι «ο στόχος της διεύρυνσης του άξονα στήριξης ενός προοδευτικού προγράμματος ανάταξης της οικονομίας και αναστήλωσης του κοινωνικού κράτους είναι θεμιτός και διαρκής».
Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν λειτουργεί πλέον με το μοντέλο εσωτερική κυβέρνηση-εσωτερική αντιπολίτευση και υπογραμμίζει το ζωντανό διάλογο που διεξάγεται στο κόμμα και υπενθυμίζει ότι ο Α. Τσίπρας επανεξελέγη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 93,5%, ενώ .  
Για τον Κώστα Σημίτη, τα σκάνδαλα και τις εξεταστικές ο υπουργός αναφέρει πως «από τον Κ. Σημίτη αναμέναμε μια εξήγηση προς τον ελληνικό λαό, για το πως φτάσαμε στη χρεοκοπία.
Για ποιο λόγο το χρέος επί των ημερών του εκτοξεύθηκε από τα 100 στα 180 δισ. και πως εξετράφη το σύστημα που «σάρωσε» τα πάντα (...) η αριστερά δεν μπορεί παρά να έχει ατζέντα διαφάνειας και απόδοσης ευθυνών εάν αυτό προκύπτει από τα γεγονότα».
Για τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρα, ανέφερε «νομίζω ότι χρειάζεται λίγη προσπάθεια από την πλευρά του κ. Στουρνάρα για να παραμένει στο δικό του πεδίο αρμοδιοτήτων».
Σχετικά με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, αφού σημειώνει πως «η ελληνική οικονομία έχει περάσει ήδη στη φάση της σταθεροποίησης με τις επενδύσεις να αυξάνονται κατά 12% και τις εξαγωγές κατά 10%, την κατανάλωση κατά 5%, απαλλάσσεται τώρα από το βαρίδι της αβεβαιότητας και αφήνεται να αναπτυχθεί πραγματικά», τονίζει ότι η Ελλάδα αυξάνει το γεωπολιτικό της εκτόπισμα, ενώ ανάκαμψη μέσω νέων τεχνολογιών, η οικοδόμηση θεσμών κοινωνικού κράτους και μηχανισμών αναδιανομής είναι οι μεγάλοι στόχοι.
«Είναι ο πυρήνας της δίκαιης ανάπτυξης» όπως αναφέρει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης