Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση προκαλεί, αποσιωπώντας τις δυσάρεστες προβλέψεις του ΔΝΤ για το πλεόνασμα του 2018

tags :
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση προκαλεί, αποσιωπώντας τις δυσάρεστες προβλέψεις του ΔΝΤ για το πλεόνασμα του 2018
Oι προβλέψεις του ΔΝΤ για την ανάπτυξη «είναι ιδιαίτερα δυσάρεστες και φυσικά αποσιωπώνται».
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ με αφορμή το κυβερνητικό non paper για τις προβλέψεις του ΔΝΤ.
«Η κυβέρνηση είναι στον κόσμο της.
Τα κυβερνητικά σχόλια για την έκθεση του ΔΝΤ είναι προκλητικά γιατί αποσιωπούν όσα δεν τη συμφέρουν.
Με non paper φλυαρούν επί όλων των δημοσιονομικών μεγεθών και αποσιωπούν την πρόβλεψη του ΔΝΤ για το πλεόνασμα του 2018 που σημαίνει μέτρα -μέτρα- μέτρα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.
Προσθέτει δε  ότι οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την ανάπτυξη «είναι ιδιαίτερα δυσάρεστες και φυσικά αποσιωπώνται».
«Η κυβέρνηση είναι μακριά από τις ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας και για αυτό όσο γρηγορότερα φύγουν τόσο το καλύτερο» καταλήγει η ανακοίνωση του τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ. 

Το Μαξίμου χαιρετίζει τις προβλέψεις του ΔΝΤ

Νωρίτερα σήμερα (19/4/2017) πηγές του Μεγάρου Μαξίμου χαιρετίζουν την αναθεώρηση των προβλέψεων του ΔΝΤ για τα πρωτογενή πλεονάσματα, με βάση τη σημερινή έκθεσή του (Fiscal Monitor).
Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη έκθεσή του, το φθινόπωρο του 2016, το ΔΝΤ προέβλεπε πρωτογενές πλεόνασμα 0,1% για το 2016.
Αντί αυτού, σχολιάζουν οι κυβερνητικές πηγές, τώρα αποδέχεται την υπεραπόδοση σχεδόν κατά 7 φορές πάνω από τον στόχο του 0,5% στο 3,3% ή αλλιώς κατά 5,8 δισ. ευρώ πάνω από αυτό που προέβλεψε το φθινόπωρο του 2016!
Μάλιστα, οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως οι προβλέψεις για το 2017 είναι στο 1,8% (από 0,7% που προέβλεπε πριν), επιβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα θα επιτύχει τους στόχους του προγράμματος.
Επιπλέον, η πρόβλεψη για το 2018 είναι στο 2,0%, αντί για 1,6% που προέβλεπε τον Οκτώβριο του 2016.
«Ο στόχος για το 2018, βάσει του προγράμματος, είναι στο 3,5%, στόχος που σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και την κυβέρνηση θα επιτευχθεί.
Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει κανένα ζήτημα πρόσθετων μέτρων για το 2018, καθώς το πρόβλημα των διαφορετικών προβλέψεων έχει λυθεί ήδη από το Μάιο του 2016, στα πλαίσια της πρώτης αξιολόγησης, με τη θεσμοθέτηση του αυτόματου μηχανισμού δημοσιονομικής προσαρμογής», καταλήγουν…


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης