Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννη: Παντελώς ψευδεπίγραφο το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών

Μπακογιάννη: Παντελώς ψευδεπίγραφο το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών
«Ετοιμάζεστε να φορτώσετε στα πρωτοδικεία νέο όγκο εργασίας και το μόνο που θα πετύχετε είναι να ορίζονται δικάσιμοι σε βάθος δεκαετίας»
Τα «πυρά» της στην κυβέρνηση έστρεψε η τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη σχετικά με το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων.
«Το νομοσχέδιο είναι παντελώς ψευδεπίγραφο. Μιλάτε για εξωδικαστικό συμβιβασμό, ο οποίος καταντά τελικά να γίνεται δικαστικός συμβιβασμός.
Στο μεταξύ μας είπατε ότι στο νομοσχέδιο δεν μπορείτε να αλλάξετε ούτε λέξη διότι έτσι το ενέκρινε η τρόικα. Ελπίζω να μην ισχύει αυτό..
Ετοιμάζεστε να φορτώσετε στα πρωτοδικεία νέο όγκο εργασίας και το μόνο που θα πετύχετε είναι να ορίζονται δικάσιμοι σε βάθος δεκαετίας», σημείωσε η κ. Μπακογιάννη παρεμβαίνοντας επί του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
«Συμφωνούμε μαζί σας στην ανάγκη για μια αυτοματοποιημένη διαδικασία μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Όμως η πλατφόρμα δεν είναι ακόμα έτοιμη. Ακούσατε τους ειδικούς να λένε ότι θα χρειαστούν μέχρι και 12 μήνες για να προετοιμαστεί το ηλεκτρονικό σύστημα. Κι εσείς επιμένετε ότι θα είναι έτοιμα όλα νωρίτερα.
Ως τότε, έχετε έτοιμη τη λύση: θα γίνεται κατάθεση έγγραφων αιτήσεων στις περιφερειακές ενότητες.
Δηλαδή, θεσμοθετείτε το αλαλούμ και την ταλαιπωρία των επιχειρηματιών που θα πρέπει να συγκεντρώσουν 25 δικαιολογητικά, να στηθούν στις ουρές και να περάσουν από 19 στάδια διεργασίας», συνέχισε η τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ.
«Μετά πρέπει να συγχρονιστούν Δημόσιο, πιστωτές, οφειλέτες και συντονιστές για να φτάσουμε στο δικαστήριο, όπου θα εξετάζονται οι ενστάσεις για να βγει η απόφαση. Το αναφέραμε και την περασμένη εβδομάδα: αν υποθέσουμε ότι 50.000 επιχειρήσεις αιτηθούν συμβιβασμού σε 2 χρόνια, η δικαιοσύνη πρέπει να εκδικάζει 68 υποθέσεις ημερησίως.
Το νομοσχέδιο θα προκαλέσει τεράστια βλάβη στην ελληνική οικονομία.
Με ευθύνη της κυβέρνησης χάνεται η ευκαιρία για αποτελεσματική διαχείριση των κόκκινων δανείων, η οποία αποτελεί προϋπόθεση για την ανάκαμψη της αγοράς.
Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός που προτείνετε δεν θα επιτελέσει τον σκοπό του και η χώρα πάλι θα χάσει πολύτιμο χρόνο», τόνισε η κ. Μπακογιάννη κατηγορώντας την κυβέρνηση, πως τα βάζει όλα μαζί σε ένα τσουβάλι, όπως δάνεια, οφειλές από άλλη αιτία, ιδιωτικό δανεισμό και ούτω καθεξής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης