Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσοβόλας: Η Ελλάδα θα αναγκαστεί μόνη της να βγει από το ευρώ – Δεν θα αντέχουν άλλο λαός, οικονομία

Τσοβόλας: Η Ελλάδα θα αναγκαστεί μόνη της να βγει από το ευρώ – Δεν θα αντέχουν άλλο λαός, οικονομία
Δεν υπάρχει εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία στην Ελλάδα υποστήριξε ο Δ. Τσοβόλας
Την εκτίμηση πως η Ελλάδα θα αναγκαστεί μόνη της να βγει από την Ευρωζώνη καθώς δεν θα αντέχουν άλλο ο ελληνικός λαός και η οικονομία διατύπωσε ο πρώην υπουργός Δ. Τσοβόλας.
«Η συνέχιση της οικονομικής και της αντικοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζεται στην Ελλάδα τα χρόνια των μνημονίων είναι αδιέξοδη.
Η Ελλάδα θα αναγκαστεί μόνη της να βγει από την ευρωζώνη καθώς δεν θα αντέχει άλλο ο ελληνικός λαός και η ελληνική οικονομία.
Αν υπήρχαν σοβαρές πολιτικές δυνάμεις στη χώρα θα έπρεπε να αναλύσουν τις συνέπειες από την εφαρμογή των πολιτικών τα προηγούμενα χρόνια και να πάρουν αποφάσεις πριν να είναι αργά» είπε μιλώντας στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Τσοβόλας, ο οποίος έκανε λόγο για εισαγόμενη νομοθεσία.
«Δεν υπάρχει εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία στην χώρα.
Δεν υπάρχει κανένα κοινωνικό κεκτημένο, απουσιάζει η εθνική νομοθεσία καθώς όλα παράγονται έξω.
Η κυβέρνηση θα μπορούσε να αντισταθεί και να άλλαζε πορεία ειδικά μετά το δημοψήφισμα» είπε ο κ.Τσοβόλας, τονίζοντας ότι η χρεοκοπία είναι προϊόν της άνευ όρων ένταξης της χώρας στην Ευρωζώνη.
Ερωτηθείς για το ΠΑΣΟΚ ο κ.Τσοβόλας είπε πως δεν μπορεί να ανασάνει, αναφέροντας πως το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία σχέση με το προοδευτικό του Ανδρέα Παπανδρέου.
«Το ΠΑΣΟΚ το άλλαξε ο Κώστας Σημίτης που το έκανε φιλελεύθερο, σκληρό και αντιλαϊκό» είπε ο κ.Τσοβόλας, ο οποίος επέρριψε ευθύνες και στον Γ. Παπανδρέου, αναφέροντας πως εκείνη την περίοδο θα μπορούσε με διάταξη νόμου να κάνει η χώρα στάση πληρωμών προς τις ιδιωτικές τράπεζες και μείωση των επιτοκίων.
Ο κ.Τσοβόλας εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις στο Αιγαίο και τα ελληνοτουρκικά λέγοντας πως είναι λάθος κάποιοι να θεωρούν πως αυτά τα κάνει η Τουρκία για εσωτερική κατανάλωση και εκτίμησε πως η Άγκυρα τα κάνει αυτά καθώς θέλει συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, δηλώνοντας βέβαιος για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο.  
Όσον αφορά την εγχώρια πολιτική σκηνή ο κ.Τσοβόλας είπε πως οι σημερινοί πολιτικοί είναι νάνοι, τονίζοντας πως «μετά τους Κωνσταντίνο Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου οι ηγεσίες είναι κατώτερες των περιστάσεων» και ότι η ποιότητα στη σύνθεση της Βουλής διαρκώς μειώνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης