Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Οι δανειστές να δώσουν μια ευκαιρία στην Ελλάδα ώστε να ξεφύγει από τα μνημόνια

Παπαδημούλης: Οι δανειστές να δώσουν μια ευκαιρία στην Ελλάδα ώστε να ξεφύγει από τα μνημόνια
Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και η ένταξη στο QE δεν επιβάλλεται μόνο για οικονομικούς αλλά και για γεωπολιτικούς λόγους είπε ο κ.Παπαδημούλης
Την θέση ότι οι δανειστές θα πρέπει να δώσουν μια ευκαιρία στην Ελλάδα ώστε να ξεφύγει από τα μνημόνια διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης αναφερόμενος στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ, το οποίο αρχίζει σήμερα τις εργασίες του στις ΗΠΑ.
«Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και η ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα QE της ΕΚΤ δεν επιβάλλεται μόνο για οικονομικούς λόγους αλλά και για γεωπολιτικούς.
Σε μια ασταθή περιοχή είναι συμφέρον για όλους να ενισχυθεί η σταθερότητα και η οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Παπαδημούλης, ο οποίος αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων, είπε πως «έχουμε μπει σε ένα δρόμο συγκλίσεων».
«Θα αξιολογήσω τη συμφωνία – πακέτο, όταν κλειδώσει, όταν ανακοινωθεί με τις δέουσες δεσμεύσεις και χρονοδιαγράμματα» είπε ο κ.Παπαδημούλης, αναφέροντας πως «το κλειδί είναι η συμφωνία ΔΝΤ – Βερολίνου για το πώς μετά το τέλος των μνημονίων, θα υπάρξει ένας καθαρός οδικός χάρτης για την Ελλάδα για να ξαναβγεί στις αγορές».
Ο κ.Παπαδημούλης είπε ότι δεν υπάρχει θέμα πρόσθετων μέτρων και ενεργοποίησης του κόφτη για το 2017 και για το 2018 καθώς θα επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί για τα πρωτογενή πλεονάσματα και επεσήμανε πως η αξιολόγηση θα πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατό, μια και υπάρχουν επιπτώσεις στην ανάπτυξη της οικονομίας.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης στην προσέλκυση επενδύσεων και μείωση ανεργίας, περιορισμό της φοροδιαφυγής και βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης