Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Εκλογές θα γίνουν το 2019 και τότε ο κόσμος θα μπορεί να κρίνει

Παππάς: Εκλογές θα γίνουν το 2019 και τότε ο κόσμος θα μπορεί να κρίνει
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Ν. Παππάς, Kατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη ότι «δεν κρατιέται"
«Δεν υπάρχει περίπτωση για εκλογές και δεν υπήρχε και όταν ήταν και οι εκκρεμότητες μπροστά», ξεκαθάρισε ο  υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Ν. Παππάς.
«Εδώ είναι το αδιέξοδο της ΝΔ που σφιχταγκαλιάστηκε με έναν ακροδεξιό νεοφιλελευθερισμό, ο οποίος αδημονεί να επανέλθει στις θέσεις τις εξουσίας», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο του EPSILON, υπογραμμίζοντας ότι «οι εκλογές θα γίνουν το 2019 και τότε ο κόσμος θα μπορεί να κρίνει».
Ο κ. Παππάς παρέπεμψε στα θετικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν για τα πλεονάσματα και στους μακροοικονομικούς δείκτες που δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία έχει τη δυνατότητα να ανακάμψει,  ενώ σημείωσε ότι «χρειάζονται πολιτικές που πρέπει να βεβαιώσουν ότι η ανάπτυξη που μπορεί να έρθει στην οικονομία θα είναι δίκαιη»,
Σημείωσε δε, πως για να πετύχει κανείς την παραγωγική ανασυγκρότηση πρέπει να έχει ξεκάθαρο τι ρόλο μπορεί να παίξει στο διεθνές στερέωμα και τι προτεραιότητες βάζει σε σχέση με την παραγωγική της προοπτική.
Ακόμη,  ερμήνευσε την αλλαγή τοποθετήσεων των βασικών διεθνών παραγόντων που εμπλέκονται με τη διαπραγμάτευση, ως αντιστοίχισή τους με την πραγματικότητα που αρχίζει να διαμορφώνεται στην ελληνική οικονομία, ενώ εκτίμησε πως οι στόχοι θα πιαστούν και θα υπεραποδώσει η οικονομία χωρίς την παρουσία των παραπάνω δημοσιονομικών παρεμβάσεων για το 2019 και το 2020.
Σχετικά με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν για το πλεόνασμα, ανέφερε ότι αποδεικνύεται ότι η αντιπολίτευση ζητούσε από την κυβέρνηση να υπογράψει μια συμφωνία με βάση οικονομικές παραδοχές, τις οποίες παραδέχθηκαν και οι ίδιοι οι διεθνείς παράγοντες που αρχικά τις είχαν κάνει, ότι ήταν λανθασμένες.
Παραδέχτηκε ότι θα υπάρχει παρέμβαση στις συντάξεις, προσθέτοντας πως θα υπάρχουν και μέτρα που ανακουφίζουν του συνταξιούχους, ενώ η ενεργοποίηση μέτρων και αντίμετρων θα είναι ταυτόχρονη.
Ο κ. Παππάς ανέφερε χαρακτηριστικά πως  «επειδή έχει πέσει πολύ παραμύθι στο ελληνικό πολιτικό και τηλεοπτικό τοπίο τα τελευταία νούμερα που δημοσίευσε το ΔΝΤ δείχνουν ότι ο στόχος για το 2014 δεν είχε πιαστεί».
Μάλιστα, έκανε λόγο για δικαίωση του  κ. Χαρδούβελη που είχε παραδεχθεί ότι εκείνο το πρόγραμμα δεν έβγαινε, «σε αντίθεση με τα παραμύθια για success story που με πολύ μεγάλη ευκολία σερβίριζαν στον ελληνικό λαό ορισμένοι».
Ακόμη, κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη ότι «δεν κρατιέται, είναι πάρα πολλά ψέματα συμπυκνωμένα» και ότι η μόνη αλήθεια που υπάρχει σε σχέση με τον πρόεδρο της ΝΔ «είναι οι διατυπωμένες θέσεις του για την απόλυτη ιδιωτικοποίηση των πάντων και για τις νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις που έπρεπε να έρθουν σκέτες κατά την άποψη του και η υπογραφή του στην 5η αξιολόγηση του προηγούμενου προγράμματος το 2014».
Για τις τηλεοπτικές άδειες, μεταξύ άλλων, ανέφερε  ότι δεν μπορεί να μη γίνει ο διαγωνισμός, προβλέπεται από τον νόμο και τα μέλη του ΕΣΡ δεν ξεκινούν απ' το μηδέν, και ακριβώς για τον λόγο αυτό μπορεί πάρα πολύ γρήγορα να έχουμε αποτελέσματα.
Σχετικά με το πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζεται και την πλατφόρμα για τη διαφημιστική πίτα, σημείωσε πως πρόκειται για μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που δημόσια τα κανάλια θα μπορούν να πουλούν τον διαφημιστικό τους χρόνο, μια απολύτως διαφανής διαδικασία, ενώ για το ζήτημα των τηλεμετρήσεων, ανέφερε ότι χρειάζονται μηχανισμοί ελέγχου και εξισορρόπησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης