Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Εγκρίθηκε από τη Κ.Ε η πρόταση Γεννηματά για το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

ΠΑΣΟΚ: Εγκρίθηκε από τη Κ.Ε η πρόταση Γεννηματά για το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
Το Συνέδριο πραγματοποιηθεί στις 30/6 - 2/7
Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ η προέδρου του κόμματος, Φ. Γεννηματά, για την πορεία προς το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο τέλος Ιουνίου - αρχές Ιουλίου.
διαφωνίες εξέφρασαν μέλη του πολιτικού Συμβουλίου, ο γραμματέας της Κ.Ε Στ. Ξεκαλάκης και ο βουλευτής Ν. Ανδρουλάκης, προτείνοντας τη διαδικασία του Επινέ, όπως δηλαδή είχε συγκροτηθεί στις αρχές της δεκαετίας του ‘70, το Γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα.
Βάσει της εισήγησης της κ. Γεννηματά,  οι Σύνεδροι θα προέρθουν κατά 50% από τα κόμματα - φορείς της Συμπαράταξης και το άλλο 50% των συνέδρων θα είναι από την Κοινωνία εκλεγμένα, ενεργά στελέχη  στην Αυτοδιοίκηση, στους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς, στα Κινήματα με τρόπο και διαδικασίες που θα εξειδικεύσει και θα εισηγηθεί στην ΚΟΕΣ η αντίστοιχη Επιτροπή Οργανωτικού που θα συγκροτηθεί.
Ακόμη, συγκροτείται Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) από θεσμικά στελέχη των κομμάτων, τους επικεφαλής των ψηφοδελτίων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ανεξάρτητα στελέχη του προοδευτικού χώρου και εκπροσώπους του Απόδημου Ελληνισμού και της νεολαίας, που θα συντονίζεται από Γραμματεία.
Τα μέλη της ΚΟΕΣ συγκροτούν τις Επιτροπές του Συνεδρίου, οι  Επιτροπές Οργανωτικού, Επικοινωνίας, Οικονομικής Εξόρμησης θα αναλάβουν τα ζητήματα διεξαγωγής του Συνεδρίου, ενώ οι Επιτροπές για την Πολιτική Εισήγηση, το Πρόγραμμα Ελλάδα, την Οργανωτική Λειτουργία της ΔΗΣΥ και την Νέα Γενιά, θα επεξεργαστούν το ταχύτερο τις σχετικές εισηγήσεις για τον Προσυνεδριακό Διάλογο.
•Ο Προσυνεδριακός διάλογος θα διεξαχθεί με:
(α) Ειδικές ημερίδες στις Περιφέρειες της χώρας για το Πρόγραμμα Ελλάδα
(β) Θεματικές Ημερίδες για την Υγεία, την Παιδεία, την Αγροτική Πολιτική, την Κοινωνική Πολιτική,
(γ)Ανοιχτές Συνελεύσεις-συζητήσεις σε κάθε Δήμο της χώρας.
(δ) Μέσω του διαδικτύου με πρωτοβουλίες της Ομάδας επικοινωνίας.
Το Συνέδριο πραγματοποιηθεί στις 30/06-2/07.
Εκεί θα συζητηθούν οι 3 κεντρικές εισηγήσεις (όπως θα έχουν διαμορφωθεί από τον προσυνεδριακό διάλογο) και θα λειτουργήσουν (6) «εργαστήρια»: Για τα θέματα των Θεσμών, των Νέων Τεχνολογιών, των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, του Επιτελικού και Αποκεντρωμένου κράτους, της Νέας Γενιάς και της Θέσης της Ελλάδας σε μια Ευρώπη και ένα κόσμο που αλλάζει.
«Το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μπορεί να αποτελέσει  συνέδριο σταθμό στην ιστορία του Προοδευτικού Κινήματος στην πατρίδα μας.
Το Συνέδριό μας είναι μια μεγάλη ευκαιρία όχι μόνο για την παράταξη αλλά και για τη χώρα», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά στην εισήγησή της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης