Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Τσίπρας: Σημαντικές διεργασίες σε όλη την Ευρώπη – Ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί μια άλλη ΕΕ και όχι τη διάλυση της

Γ. Τσίπρας: Σημαντικές διεργασίες σε όλη την Ευρώπη – Ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί μια άλλη ΕΕ και όχι τη διάλυση της
Πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις την αμφισβήτηση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος είπε ο γ.γ. του υπ. Εξωτερικών
Την θέση ότι σημαντικές διεργασίες είναι σε εξέλιξη σε όλη την Ευρώπη διατύπωσε ο Γ. Τσίπρας, γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.
«Γίνονται σημαντικές διεργασίες σε όλη την Ευρώπη και αυτό επιβεβαιώνεται και από τις γαλλικές εκλογές.
Υπάρχει ένα ποσοστό παραπάνω από το 40%, αν και σε διαμετρικές κατευθύνσεις , ένα κομμάτι προς τα άκρα δεξιά και ένα κομμάτι προς τα αριστερά, το οποίο αμφισβητεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και αυτό πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη οι κυβερνήσεις.
Ακόμα και το γεγονός ότι o Macron θα πάει άνετα στον 2ο γύρο δεν αναιρεί το γεγονός ότι έχουμε μια άλλη εικόνα στην Ευρώπη» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Τσίπρας.
Όπως είπε, «ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί μια άλλη Ευρώπη και όχι την διάλυση της Ευρώπης».
«Είναι δηλαδή στον αντίποδα δυνάμεων ενός μεγαλύτερου απομονωτισμού που εκφράστηκαν και στην Μεγάλη Βρετανία με το Brexit και στις ΗΠΑ και στη Γαλλία» είπε ο κ.Τσίπρας.
Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στην Τουρκία, ο γ.γ. του υπ. Εξωτερικών υποστήριξε πως η Τουρκία βρίσκεται σε μία φάση «αστάθειας» και κάνει κινήσεις «γενικά νευρικές» σε μία περιοχή όπως η Μ. Ανατολή που «είναι εξαιρετικά ευμετάβλητη.
«Όλο αυτό δημιουργεί ένα μείγμα που είναι προφανές ότι δημιουργεί ανησυχία και σε μας και σε άλλες χώρες της Ευρώπης» υπογράμμισε ο κ.Τσίπρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης