Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πουλάκης (γ.γ. υπ. Εσωτερικών): Στόχος της κυβέρνησης να κλείσει η β’ αξιολόγηση στις 22/5

tags :
Πουλάκης (γ.γ. υπ. Εσωτερικών): Στόχος της κυβέρνησης να κλείσει η β’ αξιολόγηση στις 22/5
Θέλουμε να ολοκληρωθεί ένας οδικός χάρτης ώστε να τελειώνουμε με τα μνημόνια είπε ο κ.Πουλάκης
Την θέση ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει η β’ αξιολόγηση στο Eurogroup στις 22 Μαΐου διατύπωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κ. Πουλάκης.
«Σύσσωμη η κυβέρνηση, παρακολουθούμε τις διαβουλεύσεις με στόχο και να μην πέσουμε σε παγίδες και να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση στις 22 Μαΐου ,διότι θέλουμε να ολοκληρωθεί ένας οδικός χάρτης που έχουμε βάλει για τον Ιούλιο του 2018, ώστε να τελειώνουμε με τα μνημόνια.
Με αυτή την έννοια, τα πρωτογενή πλεονάσματα για το 2016-17-18 είναι αυτά που πατάνε στους οικονομικούς δείκτες για να δείχνουν στους θεσμούς ότι έχουμε τη δυνατότητα να βγάλουμε το πρόγραμμα αυτό» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθήνα 9,84 ο κ.Πουλάκης.
Ερωτηθείς για το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γαλλία ο κ.Πουλάκης εξέφρασε τη διαφωνία του για τη στάση που τήρησε ο υποψήφιος της Αριστεράς, Jean Luc Melenchon, ο οποίος είπε πως στους υποστηρικτές του να δράσουν κατά συνείδηση στο β’ γύρο των προεδρικών εκογών.
«Διαφωνώ με την πολιτική δήλωση την οποία έκανε αμέσως μετά το αποτέλεσμα ο Melenchon.
Κι αυτό διότι, μπορεί ο γαλλικός λαός και η Ευρώπη να βρίσκονται μπροστά σε μία δύσκολη επιλογή στο δεύτερο γύρο, αλλά άλλο δύσκολη επιλογή κι άλλο να βρίσκεσαι ανάμεσα στην ακροδεξιά Le Pen και σε ένα νεοφιλελεύθερο υποψήφιο και να έχεις δίλημμα περί αυτού.
Θα πάρει θέση ο ΣΥΡΙΖΑ και επίσημα, διότι δεν μπορεί να υπάρξει δίλημμα σε νεοφιλελεύθερη και ακροδεξιά επιλογή.
Σαφέστατα, θα ήταν πολύ καλύτερα να υπήρχε μια ξεκάθαρη πολιτική επιλογή, και πολιτικά και ταξικά, αλλά από τη στιγμή που υπάρχουν Le Pen – Macron, μακρά καλύτερα να βγει ο Macron» τόνισε ο κ.Πουλάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης