Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ένωση Κεντρώων: Ο Macron εξασφάλισε δημοκρατικό δρόμο για την Ευρώπη

Ένωση Κεντρώων: Ο Macron εξασφάλισε δημοκρατικό δρόμο για την Ευρώπη
Δεινή ήττα για την παραδοσιακή δεξιά και τους Σοσιαλδημοκράτες αναφέρει η Ένωση Κεντρώων
Την θέση ότι η επιτυχία του Emmanuel Macron είναι αξιοσημείωτη γιατί εξασφάλισε δημοκρατικό δρόμο για την Ευρώπη διατυπώνει η Ένωση Κεντρώων, αναφερόμενη στα αποτελέσματα του α’ γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.
«Η επιτυχία που σημείωσε ο Macron στη Γαλλία είναι αξιοσημείωτη, γιατί εξασφάλισε δημοκρατικό δρόμο για την Ευρώπη σε μία εποχή που ο λαϊκισμός, ο ευρωσκεπτικισμός και ο φασισμός απειλούσαν να την τορπιλίσουν συθέμελα.
Αυτό που δεν τονίστηκε τόσο στην Ελλάδα, είναι ότι η παραδοσιακή δεξιά και οι σοσιαλδημοκράτες υπέστησαν δεινή ήττα και βρέθηκαν εκτός δευτέρου γύρου.
Η Γαλλία τιμώρησε αυτούς που διαχειρίστηκαν τα τελευταία 40 χρόνια τα ευρωπαϊκά ζητήματα με ανευθυνότητα και σχεδόν μηδαμινή συνέπεια λόγων και πράξεων τους» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ένωση Κεντρώων, υπογραμμίζοντας πως στην Ελλάδα διατηρούνται στο προσκήνιο «υποτίθεται με πρωτοβουλία των δημοσκοπήσεων, τα κόμματα που την κατέστρεψαν και την κυβέρνησαν τις τελευταίες δεκαετίες».
«Αυτό προφανώς συμβαίνει γιατί στην Ελλάδα, κανάλια και εφημερίδες ελέγχονται από την οικονομική ολιγαρχία και δεν επιτρέπουν την προώθηση νέων κομμάτων και νέων πολιτικών σχηματισμών» υπογραμμίζει η Ένωση Κεντρώων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης