Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου (ΣΥΡΙΖΑ): Η κρίση στη Γαλλία οφείλεται στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια

Σβίγκου (ΣΥΡΙΖΑ): Η κρίση στη Γαλλία οφείλεται στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια
Ο Jean Lyck Melenchon έκανε την έκπληξη, σχεδόν διπλασίασε τα ποσοστά του
Η «τεράστια κρίση» του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος στη Γαλλία οφείλεται στις νεοφιλελεύθερες πρακτικές που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια, σχολιάζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.
Μιλώντας σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στο «Κόκκινο», η κ. Σβίγκου τόνισε ότι ο Francois Fillon, τον οποίον στήριξε προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έμεινε εκτός δεύτερου γύρου κι αυτό είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά το 1958 στη Γαλλία, ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα, παρά την εκλογή του Benoit Hamon, δεν κατάφερε να προσελκύσει τους ψηφοφόρους που από τη θητεία του Francois Hollande είχαν αποφασίσει να αντιστρατευτούν στο Σοσιαλιστικό Κόμμα.
Σε ό,τι αφορά στον Jean Lyck Melenchon, είπε ότι «έκανε την έκπληξη, σχεδόν διπλασίασε τα ποσοστά του, φαίνεται ότι μπόρεσε να διεισδύσει σε ευρύτερα ακροατήρια από αυτά της γαλλικής Αριστεράς των τελευταίων χρόνων.
«Το ζητούμενο από κει και πέρα είναι πώς σε μια περίοδο που υπεισέρχεται πλέον το γαλλικό πολιτικό σύστημα με μια σαφή αναδιάταξη των δυνάμεών του, πώς θα αξιοποιηθεί αυτή η δυναμική της Αριστεράς για την επόμενη μέρα», προσέθεσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης