Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρυσόγονος: Η κατρακύλα έχει σταματήσει – Μεγάλη σημασία ότι αυξήθηκε έστω και οριακά το ΑΕΠ

Χρυσόγονος: Η κατρακύλα έχει σταματήσει – Μεγάλη σημασία ότι αυξήθηκε έστω και οριακά το ΑΕΠ
Η πραγματική ανάπτυξη θα αρχίσει να βελτιώνει το λόγο του χρέους προς το ΑΕΠ  υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που επιβεβαιώθηκαν και από την Eurostat δείχνουν ότι έχει σταματήσει η κατρακύλα της ελληνικής οικονομίας διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Χρυσόγονος.
 «Μεγαλύτερη σημασία από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 έχει το γεγονός ότι το 2016 για πρώτη φορά μετά από 8 με 9 χρόνια είχαμε αύξηση του Ακαθάριστου Εγχωρίου Προϊόντος σε ονομαστικές τιμές, οριακή βέβαια γύρω στα 200 εκατ. ευρώ
Άρα έχει σταματήσει η κατρακύλα.
Η πραγματική ανάπτυξη, όταν έρθει, και ελπίζουμε να έρθει το 2017, θα αρχίσει να βελτιώνει το λόγο του χρέους προς το ΑΕΠ προλειαίνοντας το έδαφος για την έξοδο της χώρας στις αγορές ώστε να μην υπόκειται στους εκβιασμούς των δανειστών» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Χρυσόγονος.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα επιτεύχθηκε με πολύ επαχθείς φορολογικούς συντελεστές που επιβλήθηκαν κατ’ απαίτηση των δανειστών.
«Πρέπει να υπάρξει αποκλιμάκωση, αλλά με προϋπόθεση την απεξάρτηση από τη μέγγενη των θεσμών» τόνισε ο κ.Χρυσόγονος, ο οποίος υποστήριξε πως οι εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 έδωσαν στη χώρα διαπραγματευτική ισχύ.
«Ο λαός στις εκλογές του 2015 είπε «δεν αντέχω άλλο».
Και αυτό το αίτημά του είχε μια δυναμική.
Η δυναμική αυτή υπερτιμήθηκε στη διαπραγμάτευση» είπε ο κ.Χρυσόγονος, κάνοντας λόγο για «Πύρρειο νίκη».
«Πρέπει να γίνουν τομές αλλαγές, όχι όμως δήθεν μεταρρυθμίσεις όπως η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και της άγριας υπερφορολόγησης ανθρώπων που δεν έχουν φοροδοτική ικανότητα» υποστήριξε ο κ.Χρυσόγονος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης