Πολιτική

Βάκη (ΣΥΡΙΖΑ): Προ των πυλών ο οδικός χάρτης για το χρέος, έχουν συζητηθεί τα μεσοπρόθεσμα μέτρα

tags :
Βάκη (ΣΥΡΙΖΑ): Προ των πυλών ο οδικός χάρτης για το χρέος, έχουν συζητηθεί τα μεσοπρόθεσμα μέτρα
Δεν θα κλείσει τίποτα, εάν δεν κλείσουν όλα μαζί υποστήριξε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος έχουν συζητηθεί και ότι ο οδικός χάρτης για το ελληνικό χρέος είναι προ των πυλών διατύπωσε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη, η οποία επανέλαβε την πάγια θέση της κυβέρνησης ότι «δεν θα κλείσει τίποτα, εάν δεν κλείσουν όλα μαζί».
«Τώρα πρέπει να νομοθετηθούν μέτρα και αντίμετρα και αυτό πρέπει να γίνει πριν το Eurogroup στις 22 Μαΐου» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» η κα.Βάκη, τονίζοντας ότι το πρωτογενές πλεόνασμα και συνολικά η πορεία των οικονομικών στοιχείων της Ελλάδας οδήγησαν αρκετούς, κατά την εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ, σε αυτοκριτική.
«Ακόμα και ο Schaeuble αναγνώρισε τις προσπάθειες της κυβέρνησης» είπε η κα.Βάκη, η οποία διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν μέτρα λιτότητας έως το 2019.
«Αυτό που λέμε σε όλους τους τόνους είναι ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα.
Τα μέτρα θα εφαρμοστούν το 2019 και 2020, αυτό δίνει έναν πολιτικό χρόνο δύο ετών για να μπορέσει η κυβέρνηση να βάλει τις βάσεις για την πολιτική της, δηλαδή γα την παραγωγική ανασυγκρότηση» υποστήριξε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εκτίμησε ότι σε δύο χρόνια, οπότε αναμένεται να εφαρμοστούν τα μέτρα, η κυβέρνηση «ενδέχεται να βρίσκεται σε θέση να μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί κάποια δύσκολα σημεία της συμφωνίας».
Όσον αφορά τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ότι τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα είναι αποτέλεσμα υπερφορολόγησης, η κα.Βάκη είπε πως «το πρωτογενές πλεόνασμα δεν προήρθε από υπερφορολόγηση, αλλά από μέτρα διαρθρωτικά μόνιμου χαρακτήρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης