Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξεκαλάκης (ΠΑΣΟΚ): Είμαι γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και όχι της Γεννηματά – Ας μου κάνουν μομφή, αν θέλουν

tags :
Ξεκαλάκης (ΠΑΣΟΚ): Είμαι γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και όχι της Γεννηματά – Ας μου κάνουν μομφή, αν θέλουν
Το διακύβευμα είναι εάν θέλουμε ένα μικρό, ελεγχόμενο ΠΑΣΟΚ ή μια μεγάλη πρωταγωνίστρια δύναμη είπε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ
Την θέση ότι είναι γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και όχι της προέδρου του ΠΑΣΟΚ διατύπωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Ξεκαλάκης αναφερόμενος στην ένταση που υπήρξε το περασμένο Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.
«Να προχωρήσουμε τάχιστα στην υλοποίηση των αποφάσεων του συνεδρίου του 2015 για να πάμε στη μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ και στην περαιτέρω ανασυγκρότηση του χώρου, χωρίς περιχαρακώσεις. Θεωρούμε ότι σε αυτή τη μετεξέλιξη, έχουν θέση και η Ώρα Αποφάσεων, στην οποία μετέχουν 3 πρώην σύντροφοί μας και Το Ποτάμι και οι Οικολόγοι Πράσινοι καθώς και διάφορες άλλες κινήσεις και συλλογικότητες, που είναι όμορες προς τις ιδεολογικές μας αρχές και αξίες.
Θέση μας είναι ότι είναι εξαιρετικά κρίσιμο να συντριβεί ο λαϊκισμός και αυτό θα γίνει αν καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν.
Αυτό πιστεύουμε ότι θα επιφέρει πολιτική ισορροπία και γενικότερα θα συμβάλλει στην άμβλυνση του κομματικού αυτοματισμού, στον οποίο μας οδήγησε ο ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια.
Εμείς, καταθέσαμε μια πρόταση προς αυτή την κατεύθυνση, η ηγεσία του κόμματος, η κα Γενημματά και οι περί αυτήν δεν συμφώνησαν και καλά έκαναν και στην ψηφοφορία ο πρόεδρος της συνεδρίασης ο κ. Μιχάλης Τζελέπης- και προκαλώ τον οιονδήποτε να με διαψεύσει - είπε στο σώμα, ότι βάσει των εισηγήσεων που ακούστηκαν αλλά και βάσει του κλίματος που εκείνος εισέπραξε εντός της ΚΕ, με συντριπτική πλειοψηφία πέρασε η θέση της προέδρου» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθήνα 9,84 ο κ.Ξεκαλάκης, υπογραμμίζοντας ότι αυτό που ζητά είναι «να συγκληθεί ξανά το όργανο του Πολιτικού Συμβουλίου, να συζητήσει και να συνθέσει και αυτήν την πρόταση, την οποία εδώ και πάρα πολύ καιρό αρνείται να λάβει υπόψη της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».
«Εμείς θεωρούμε ότι μπορεί να υπάρξει σύνθεση, παρόλα αυτά φαίνεται πώς κάποιοι δεν επιθυμούν να υπάρξει μια τέτοια κατάσταση και επιθυμούν να υιοθετηθούν απολυταρχικές λογικές μέσα σε ένα δημοκρατικό κόμμα όπως είναι το ΠΑΣΟΚ» τόνισε ο κ.Ξεκαλάκης, ο οποίος ερωτηθείς εάν υπάρχει πιθανότητα αποπομπής του, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, είπε ότι είναι εκλεγμένος από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος και όχι διορισμένος από την κα.Γεννηματά.
«Είμαι εκλεγμένος από την ΚΕ του κόμματος, δεν είμαι διορισμένος από την κα Γεννηματά.
Ισχυρίζονται ότι η ΚΕ απηχεί τις θέσεις της ηγεσίας και από εκεί και πέρα θα περιμένω να ακολουθηθεί η διαδικασία και να φέρει το θέμα στην ΚΕ και να μου κάνει μομφή, δικαίωμά της είναι, εάν πιστεύει κάτι τέτοιο.
Από εκεί και πέρα η ΚΕ θα κρίνει κατά πόσον ο Γραμματέας είναι γραμματέας του κόμματος και ακολουθεί αυτά που ορίζει το καταστατικό και η συνείδησή μας ως κομματικά μέλη.
Ξέρετε, είμαι γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, όχι της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και αυτό τον ρόλο τον τιμώ, διότι μπορώ να κοιτάζω στα μάτια από την πρόεδρο μέχρι το τελευταίο μέλος μας, στην πιο απομακρυσμένη περιοχή, με την δουλειά που έχω κάνει» είπε ο κ.Ξεκαλάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης