Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Με Macron θα συνεχιστεί η θετική γαλλική στάση

tags :
Παπαδημούλης: Με Macron θα συνεχιστεί η θετική γαλλική στάση
«Eίναι ανιστόρητη ανοησία το να ισοπεδώνει και να ταυτίζει κανείς την Λεπέν με τον Μελανσόν»
Αυτονόητη θεωρεί ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης τη στήριξη στον Emmanuel Macron στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96, ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι «για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτονόητο ότι όταν συγκρούεται η άκρα Δεξιά με έναν κεντρώο σοσιαλ-φιλελεύθερο, θα πρέπει να κλείσουμε ερμητικά την πόρτα στην άκρα Δεξιά».
«Όταν έχουμε από τη μια μία ακραία Δεξιά που συνιστά κίνδυνο για τη δημοκρατία, όχι μόνο στη Γαλλία αλλά σε όλη την Ευρώπη, και από την άλλη έναν σοσιαλ-φιλελεύθερο κεντρώο, δεν πρέπει να υπάρχει δίλημμα», πρόσθεσε.
Ακόμη, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι ο Macron διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι θα στηρίξει την Ελλάδα όταν εκλεγεί πρόεδρος.
Όπως είπε, προσβλέπει ότι η θετική γαλλική στάση, όπως έχει εκφραστεί μέχρι σήμερα, θα συνεχιστεί.
«Γιατί νομίζω ότι αυτή είναι μία σταθερά λίγο-πολύ για το γαλλικό πολιτικό σύστημα, καθώς ο τρόπος που θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της Ελλάδας είναι σκηνές από τα προσεχώς για το πού θα πάει η Ευρώπη και για το πώς θα αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα του ευρωπαϊκού Νότου.
Και οικονομικό-πολιτικά η Γαλλία είναι πια πιο κοντά στο Νότο, παρά στο Βερολίνο».
Εξάλλου, ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι είναι «ανιστόρητη ανοησία το να λέει κανείς, να ισοπεδώνει και να ταυτίζει και να εξομοιώνει την Λεπέν με τον Μελανσόν, όπως κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την ώρα που έχει στις γραμμές του τον Βορίδη και τον Γεωργιάδη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης